Bergambacht Snelheidscontrole

De politie heeft zondag 5 maart gecontroleerd op de gevoerde snelheid van weggebruikers op de Lekdijk-West. Op deze weg mag maximaal 60 km/u gereden. Er werden drie bekeuringen uitgeschreven voor weggebruikers die deze limiet overschreden. De hoogstgemeten snelheid was 80 km/u. De politie zet de controles op deze weg voort om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Roelofarendsveen Dieseldieven aangehouden

De politie hield zondag 5 maart rond 04.10 uur in de omgeving van de Schoolbaan vier mannen aan als verdacht van diefstal van diesel uit tanks van daar geparkeerde vrachtauto's. Het gaat hier om twee mannen van 19 en 24-jaar zonder bekende woon- of verblijfplaats, een 23-jarige man uit Kanno Raj (LTU)en een 24-jarige man uit Kaunas (LTU). Agenten zagen de vier verdacht rond de daar geparkeerde vrachtwagens rondstruinen en controleerde de auto waarmee ze waren. Daar werden jerrycans met diesel en vulslangen gevonden. De mannen werden aangehouden. Direct werd contact gelegd met de officier van justitie die hen ieder een direct te betalen boete oplegde van 150 euro. Dit werd betaald waarna ze weer op vrije voeten werden gesteld.

Voorschoten Fietsendieven aangehouden

Dankzij oplettende burgers kon de politie zondagmiddag 5 maart rond 18.00 uur op het fietspad Langs de Raephorst twee fietsendieven aanhouden en één gestolen fiets verenigen met zijn eigenaar uit Leidschendam. Een burger zag de twee jongens, naar later bleek een 19-jarige man uit Den Haag en een 20-jarige man uit Voorburg, rondscharrelen tussen de fietsen bij het NS Station aan de Papelaan. Hij had het vermoeden dat ze fietsen aan het uitzoeken waren. Een vermoeden dat kort daarna bevestigd werd toen de twee op fietsen wegreden. De man belde onmiddellijk 112 en bleef de politie informeren waar het tweetal naar toe fietste. Op het fietspad kwamen de agenten de fietsendieven tegen. De eigenaar van één van de fietsen was daar ook al hard aan komen rennen. De verdachten werden aangehouden en meegenomen. Zij werden na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie zoekt nog uit van wie de andere fiets is.

Nieuwerbrug Verdachte van diefstal muskusrattenklemmen aangehouden

De politie hield maandag 6 februari rond 11.45 uur aan de Weiweg een 28-jarige man uit Amsterdam Zuidoost aan. Een voorbijganger had gezien dat de man muskusrattenklemmen weghaalde en ze in een tas stopte. Hij waarschuwde een in Bodegraven wonende muskusrattenbestrijder van de Provincie Zuid-Holland die al snel zag dat er in totaal tien klemmen weg waren gehaald. De verdachte liep door het maïsveld met een tas met daarin de klemmen die hij bij het zien van de man in het water liet vallen. De inmiddels gewaarschuwde politie hield hem aan en nam hem mee naar het bureau.

Daar verklaarde hij dat hij ze weghaalde omdat ze dieronvriendelijk zijn. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.