Gemeente Drechterland


27-2-2006

Rioolrenovatie aan de Kerkweg

Bij een inspectie is gebleken dat de riolering in de westelijke berm tussen Kerkweg 6 en 40 in Venhuizen niet best meer is. Hier gaat binnenkort wat aan gebeuren zodat het riool wordt hersteld. Kousmethode
Om overlast te voorkomen zal tussen Kerkweg 6 t/m 34 het riool hersteld worden d.m.v. de kousmethode. Hierbij wordt van binnenuit een nieuwe rioolbuis aangebracht. Bij deze methode komt enige harslucht vrij waarvan aanwonende enige hinder kunnen ondervinden. Om extra berging te creëren en het overstorten van rioolwater in de sloot te verminderen, krijgt het riool tussen Kerkweg 34 en 40 een grotere diameter. Tevens zal de riooloverstort nabij nr. 34 worden dichtgezet.

Verkeershinder
Tijdens de werkzaamheden zal het verkeer gestremd zijn. De Kerkweg blijft wel doorgaand voor al het verkeer maar er ontstaat wat vertraging.
De riolering nabij het kruispunt Kerkweg - Zeger Davidzonweg zal ook worden gerenoveerd d.m.v. de kousmethode. Hierdoor zal de Zeger Davidzonweg nabij de Kerkweg donderdag 30 maart zijn afgesloten. Maandag 6 maart starten de werkzaamheden. De hele operatie duurt ongeveer 7 weken. Bewoners in de directe omgeving zullen nader worden ingelicht. Voor algemene informatie over de werkzaamheden, kunt u contact opnemen met dhr. J. Kunst (0228-352309).
---