Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-106       |
|                                            |Arnhem|2 maart 2006   |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 6 maart 2006

. De Commissaris van de Koningin is samen met gedeputeerde Theo Peters aanwezig bij het werkbezoek van minister Dekker aan de gemeente Ede. (14.00 - 19.30 uur; ontvangst in Cinemec, Laan der Verenigde

Naties in Ede)

. De Commissaris van de Koningin brengt een werkbezoek aan de gemeente Doetinchem. Er zal gesproken worden over vroegtijdige schoolverlating. Aansluitend is de Commissaris aanwezig bij de profielschetsvergadering voor de nieuwe burgemeester. (Werkbezoek 16.00 uur - 17.15 uur; ontvangst bij openbare prak- tijkschool Rozengaarde, locatie: Leerwerkplaats 'Maatwerk', Indu- striestraat 30a in Doetinchem. Aanvang profielschetsvergadering 19.00 uur in het stadhuis van Doetinchem)
. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman is aanwezig bij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst is gesloten tussen twee herstructureringswijken, Veldhuizen A en Uitvindersbuurt, in de gemeente Ede. Hiermee wordt het startsein gegeven voor uitvoering van de vernieuwingsplannen. (17.45 - 20.00 uur; historische fabriekshal Enka, Dr. Hartogsweg in Ede)
Woensdag 8 maart 2006

. Gedeputeerde Theo Peters opent de studiemiddag Lucht en Ruimtelijke Ordening (RO). Het Ministerie van VROM licht de laatste stand van zaken van wet- en regelgeving toe. De provincie geeft aan hoe bij de ruimtelijke planbeoordeling luchtkwaliteit wordt meegewogen. De studiemiddag biedt Milieu- en RO-medewerkers van Gelderse gemeenten de gelegenheid om op het gebied van de kwaliteit van de lucht wat van elkaar te leren. (12.45 - 16.30 uur; Huis der Provincie/Zuidgalerij, Markt 11 in Arnhem)

. Gedeputeerde Hans Esmeijer neemt de cultuurvisie 2005-2015 van de gemeente Renkum in ontvangst. (11.30 - 12.30 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)

Donderdag 9 maart 2006

. Gedeputeerde Hans Esmeijer brengt een werkbezoek aan de gemeente Harderwijk. Er zal worden gesproken over het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (GSO) en dakloosheid. De gedeputeerde bezoekt ook de nachtopvang en praat met daklozen. (10.00 - 12.00 uur; gemeente Harderwijk, Havendam 56 in Harder- wijk)
. Commissaris van de Koningin en gedeputeerde René van Diessen neemt op uitnodiging van het provinciebestuur van Overijssel deel aan het Europa Diner 2006, naar aanleiding van de uitvoeringsagenda 'Twente in Internationaal Perspectief'. (Aanvang 18.30 uur; Hotellerie De Holweijde, Spiekweg 7 in Lattrop)

Vrijdag 10 maart 2006

. Gedeputeerde Theo Peters opent het symposium 'Bouwen in beschermde stadsgezichten'. In samenwerking met de gemeente Zaltbommel en op initiatief van een aantal Bommelse particuliere organisaties wordt er een symposium aan dit onderwerp besteed. Particuliere organisaties willen graag in dialoog met de gemeente. Het programma begint met een wandeling vanaf het station (of de parkeerplaats) langs enkele locaties die in relatie staan tot het thema.

(12.00 - 16.00 uur; Oude Stadhuis, Markt 10 in Zaltbommel)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer brengt een werkbezoek aan het Advies & Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Het werkbezoek is ingericht als 'een kijkje in de keuken'. De gedeputeerde zal onder meer een vergadering van het Intake Team Overleg bijwonen en meeluisteren aan de telefoon met intakers die nieuwe meldingen aannemen of informanten bellen. (11.30 - 14.15 uur; AMK, Arnhemsestraatweg 348 in Velp)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer brengt een werkbezoek aan Groot Klimmendaal. Tijdens zijn bezoek zal hij persoonlijk worden geïnformeerd over de nieuwbouwplannen. Groot Klimmendaal is voornemens een therapeutisch theater met multimedia elementen te realiseren om ook in de toekomst inhoud te kunnen blijven geven aan maatschappelijke participatie van mensen met een beperking.

(15.00 - 16.30 uur; Groot Klimmendaal, Heijenoordseweg 5 in Arnhem)

Maandag 13 maart 2006

. Gedeputeerde Hans Esmeijer benoemt Ron van Rhenen tot zijn nieuwe persoonlijk daklozenambassadeur. Van Rhenen, die zelf lange tijd dakloos was, gaat zich inzetten in de strijd tegen dakloosheid.

(14.00 - 14.45 uur; Huis der Provincie/GS kamer, Markt 11 in Arnhem)
. De Commissaris van de Koningin is op uitnodiging van ING Private Banking aanwezig bij het mini-symposium 'Een Landgoed, een Buitenkans!'. De Commissaris zal hier een inleiding houden betreffende 'Landgoederen één van de dragers van het Gelders landschap'.

(15.00 uur - 17.00 uur; Kasteel Middachten, Landgoed Middachten 3 in De Steeg)

Dinsdag 14 maart 2006

. Gedeputeerde René van Diessen neemt deel aan een debat met als onderwerp 'Genoeg is genoeg, of niet soms?'. Dit thema wordt voor verschillende groepen gebruikt tijdens de vastentijd. Het debat zal worden geleid door Jan Terlouw. Doelgroep zijn de ondernemers van de Noord Achterhoek en iedereen die met de toekomst begaan is.

(20.00 - 22.30 uur; Lochemse Schouwburg, Oosterwal 22 in Lochem)

Woensdag 15 maart 2006

. Gedeputeerde Harry Keereweer houdt een toespraak bij de feestelijke opening van het nieuwe natuurgebied langs de Moorsterbeek. De Moorsterbeek is door de provincie Gelderland aangewezen als natte ecologische verbindingszone. Tijdens de opening wordt er, mede door kinderen, een boom geplant. Aansluitend volgt er een excursie door het gebied. (10.00 - 11.40 uur; Veldschuur, Boshuisweg 13 in De Glind. Het is raadzaam laarzen aan te trekken.)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 90 00