Gemeente Rotterdam


---

Nr. 10
3 maart 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 6 t/m 12 maart 2006

Wethouder Hulman onthult eerste Verkeerslang
Wethouder Stefan Hulman (wethouder Kunstzaken en Vervoer) onthult maandagochtend 6 maart de eerste Rotterdamse Verkeersslang bij de Montessorischool Kralingen (Vredehofweg 21). De feestelijke bijeenkomst duurt van 8.30 uur en duur tot ongeveer 9.15 uur. De Verkeersslang is een spel waarbij kinderen en hun ouders worden gestimuleerd vaker te voet, met de fiets of per carpool naar school te komen. (Voor meer informatie: communicatie dS+V, Gert-jan van Zoggel, 010 - 489 55 94)

Burgemeester Opstelen en wethouder Van den Anker openen Stadswinkel Centrum Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) openen op maandag 6 maart om 10.45 uur de Stadswinkel Centrum in de publiekshal van het stadhuis, Coolsingel 40, ingang E gelegen aan het Doelwater. De Stadswinkel is hét loket om zaken met de gemeente te regelen. Naast producten van Burgerzaken kunnen mensen voortaan ook terecht voor producten van Stadstoezicht, dS+V en Gemeentebelastingen. Te zijner tijd krijgen alle deelgemeenten een stadswinkel. (Voor meer informatie: Communicatie Publiekszaken, Jikke Kuijpers, tel. 010 - 224 47 94)

Wethouder Hulman stelt groene golf-bord inwerking
Wethouder Stefan Hulman (wethouder Kunstzaken en Vervoer) stelt maandag 6 maart om 13.00 uur langs de Schiekade (ter hoogte van de Abraham Kuijperlaan) het eerste groene golf-bord van Rotterdam in werking. Het bord informeert automobilisten dat ze bij een gelijkmatige snelheid van 50 kilometer per uur, na het eerste groene verkeerslicht ook bij de volgende verkeerslichten gegarandeerd groen licht hebben. (Voor meer informatie: communicatie dS+V,
Gert-jan van Zoggel, 010 - 489 55 94)

Wethouder Van den Anker geeft aftrap voor 'CtC - Veilig opgroeien in Feijenoord' Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) geeft op maandag 6 maart om 17.00 uur de aftrap voor de start van Communities that Care (CtC) - Veilig op groeien in Feijnoord. De start vindt plaats in Now &Wow aan de Maashaven ZZ2 in Rotterdam. In nauwe samenwerking met de betrokken instanties: organisaties, scholen, ouders en wijkbewoners wordt gekeken voor naar een doelgerichte aanpak voor het oplossen van de problemen, zodat de jongeren veilig kunnen opgroeien. (Voor meer informatie: projectleider 'CtC -Veilig opgroeien in Feijenoord', Monique Willemsen, tel. 010 - 291 60 67)

Wethouder Van den Anker neemt deel aan "Decolletés aan de macht?" Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) neemt op woensdag 8 maart om 13.30 uur deel aan het debat "Decolletés aan de macht?" in het Zadkine College aan de Benthemstraat 15. In het kader van de 8 maart viering, Internationale Vrouwendag, gaan vrouwelijke politici en vertegenwoordigers van verschillende vrouwenorganisaties met elkaar in debat. Onderwerpen als economische en sociale positie van vrouwen, huiselijk geweld, stereotypering en ondernemerschap komen aan de orde. De organisatie ligt in handen van Dona Daria, Stichting Stimulans, Vrouwenopvang Rotterdam, Scala en het Zadkine College. (Voor meer informatie: Dona Daria, Ariana Ortet, tel. 010 - 465 92 96)

Wethouder Van Sluis slaat eerste paal van De Uitkijk Op woensdag 8 maart om 15.00 uur slaat wethouder Wim van Sluis (o.a. Fysieke Infrastructuur) de eerste paal van De Uitkijk aan de Minosstraat in Hillegersberg. De Uitkijk bestaat uit drie woontorens met 126 appartementen; 38 middeldure huurappartementen voor Bouwvereniging Onze Woning, 22 middeldure koopappartementen en 66 vrije sector koopappartementen. BAM Volkerbouwmaatschappij verwacht De Uitkijk in het eerste kwartaal van 2008 op te leveren. De Uitkijk voorziet in de behoefte aan appartementen in Hillegersberg en maakt deel uit van de herstructurering van 110 Morgen. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Carolien van Eyckelen, tel: 010 417 9324 of 06- 22 91 82 47)

Wethouder Van Sluis spreekt op Skills Masters 2006 Op donderdag 9 maart om 10.35 uur in Ahoy' houdt Wethouder Wim van Sluis, (Haven, Economie en Werkgelegenheid) en Skills Ambassador, een welkomstwoord voor de genodigden van Skills Masters 2006. De tweede editie van Skills Masters wordt gehouden op 9, 10 en 11 maart en bestaat uit nationale vakwedstrijden onder mbo'ers en vmbo'ers, doemanifestaties van beroepen als tandartsassistente, bakker en metselaar en een onderdeel waar bezoekers en werkgevers elkaar ontmoeten. 's Middags organiseert de EDBR van 15:30 tot 17:45 uur een bijeenkomst over de mismatch tussen arbeidspotentieel en de behoefte van de werkgevers op het gebied van jongeren. Skills Masters, in 2002 door brancheorganisaties opgericht, is promotor van het vakmanschap en beoogt een grotere instroom van jong technisch talent in het beroepsonderwijs. Het evenement verwacht 20.000 bezoekers. (Voor meer informatie: Skills Masters, Angelie Kaag, tel. - 0172 - 216 961 of 06 -16 30 69 55)

Wethouder Van den Anker geeft lezing over Locale Veiligheid voor Onderzoekschool Maatschappelijke Veiligheid
Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) geeft op vrijdag 10 maart om 10.00 uur een lezing tijdens de Integratiedagen voor de Onderzoekschool Maatschappelijke Veiligheid. De lezing vindt plaats in Huize Bergen aan de Glorieuxlaan 1 in Vught. De wethouder spreekt tijdens de lezing over de lokale veiligheid. (Voor meer informatie:Erasmus Universiteit Rotterdam, faculteit der rechtsgeleerdheid, mevr. S. Wu, tel. 010 - 408 89 17)

Burgemeester Opstelten en wethouder Bolsius aanwezig bij benefietconcert Laurenskerk Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) zijn op vrijdag 10 maart om 20.00 uur aanwezig bij het benefietconcert in de Laurenskerk aan de Grotekerkplein in Rotterdam. De burgemeester zal op symbolische wijze het 'Stadspodium' in ontvangst nemen. Hierin staan de toekomstplannen van de omgeving rondom het Grotekerkplein beschreven. (Voor meer informatie: Projectleider Stadspodium Grotekerkplein , dS+V, mevr. M. Stanicic, tel. 010 - 489 49 72)

noot voor de redactie/