Gemeente Tilburg

Datum 02-03-2006

Bodemonderzoek voor aanleg nieuwe riolering Thomas van Aquinostraat

Uitvoering bodemonderzoek 6 maart 2006

Openbare Werken Tilburg is van plan in 2006 het riool aan de Thomas van Aquinostraat te moderniseren. Bij die werkzaamheden zal grond vrijkomen. Voor het bepalen wat er met die grond gebeurt, is vooraf een bodemonderzoek noodzakelijk.

Bodemonderzoek

Op 6 maart 2006 voert adviesbureau Geofox-Lexmond namens de gemeente een bodemonderzoek uit in de Thomas van Aquinostraat. Hierbij worden boringen geplaatst en grondmonsters genomen. Dat gebeurt alleen in de openbare ruimte en niet bij u in de tuin.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Frans Schultink, projectleider bodem van de afdeling Milieu. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 013 542 93 84 of via emailadres frans.schultink@tilburg.nl.

WOORDENLIJST bodemonderzoek

Toelichting:
In de bewonersbrief staat een aantal technische begrippen. Deze begrippen worden hieronder uitgelegd. U kunt voor uw vragen of opmerkingen natuurlijk ook terecht bij de betreffende projectleider van de afdeling Milieu. Zijn of haar naam en telefoonnummer staan onderaan in de bewonersbrief vermeld.

Adviesbureau Bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van bodemonderzoek en bodemsanering. Adviesbureaus kunnen worden ingehuurd door overheden, bedrijven en particulieren.

Bodemonderzoek Onderzoek naar de aanwezigheid van verontreinigende stoffen in de grond en/of het grondwater. Dit wordt uitgevoerd door een adviesbureau: zij nemen grond en/of grondwatermonsters, laten dit analyseren en beschrijven in een rapport wat de resultaten zijn.

Boring, boren Het naar boven halen van grond (meestal) met een handboor. Hierdoor ontstaat een gat in de grond van circa 10 cm doorsnede, dat na de werkzaamheden weer wordt opgevuld met grond.

Grondmonster Een beperkte hoeveelheid opgeboorde grond waarvan een laboratorium de samenstelling kan bepalen.
-----------------------
Raadpleeg voor een verklaring van de schuin gedrukte woorden de bijgevoegde woordenlijst


---- --