Océ Océ Persbericht

Océ N.V.
Wijzigingen in Raad van Commissarissen Océ N.V.

Océ N.V. zal tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 20 april aanstaande enkele wijzigingen voorstellen voor de samenstelling van de Raad van Commissarissen. De heer Harry Pennings zal op 1 mei aanstaande terugtreden uit de Raad van Commissarissen, waarvan hij sinds 1998 lid is. Zijn vertrek betekent het einde van een lange en indrukwekkende carrière bij Océ. De onderneming spreekt haar dank en waardering uit voor zijn enorme bijdrage, die van grote betekenis is geweest. De heer Pieter Bouw zal eveneens op 1 mei aanstaande terugtreden als Commissaris van Océ N.V. De heer Bouw is lid van de Raad van Commissarissen sinds 1998. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn uitstekende rol als toezichthouder gedurende deze periode. Tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 20 april zullen de heren Peter Elverding, Voorzitter Raad van Bestuur Koninklijke DSM N.V. en Gerard van de Aast, lid Raad van Bestuur Reed Elsevier N.V., worden voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen van Océ N.V. met ingang van
1 mei 2006.
"Peter Elverding en Gerard van de Aast brengen beiden voor onze onderneming een schat aan internationale ervaring en een uitstekend zakelijk inzicht mee," aldus president-commissaris Joep Brentjens. De heer Elverding is, naast voorzitter van DSM N.V., ondermeer voorzitter van de European Chemical Industry Council, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Bank N.V., lid Algemeen Bestuur Vereniging VNO-NCW, commissaris van VNU N.V. en voorzitter Raad van Toezicht Universiteit Maastricht. De heer Van de Aast is tevens Director van Reed Elsevier Group PLC en CEO van Reed Business. Voor zijn toetreding tot de Raad van Bestuur van Reed Elsevier heeft de heer Van de Aast ruime ervaring opgedaan in Europa en de Verenigde Staten in leidinggevende functies in de computerindustrie, waaronder bij Digital Equipment Corporation en Compaq Computer Corporation.
Océ N.V.
6 maart 2006
Voor verdere informatie:
Investor Relations: Pierre Vincent Pers: Jan Hol Senior Vice President Investor Relations Senior Vice President Corporate Communications Telefoon 077 359 2240 Telefoon 077 359 2000 E-mail investor@oce.com E-mail jan.hol@oce.com Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investeerders informatie op Internet: http://www.investor.oce.com


---- --