Ingezonden persbericht


Persbericht
6 maart 2006

Brief over Berkellandbeer verstuurd

De gemeente Berkelland heeft aan alle ouders van baby's die vanaf vorig jaar half maart zijn geboren een brief gestuurd over de mogelijke risico's van de ontvangen Berkellandbeer.

De gemeente Berkelland geeft vanaf 21 maart 2005 bij de geboorteaangifte als felicitatie een zogenaamde Berkellandbeer cadeau. De beer voldoet aan de Europese speelgoedrichtlijnen en mag niet zomaar stuk gaan. Er is echter een melding ontvangen over een beer die spelenderwijs is stukgeraakt. Hierbij zijn er harde plastic korreltjes uit de beer gekomen, die mogelijk een gevaar kunnen opleveren voor het kind. De kapotte beer is voor onderzoek toegestuurd naar de fabrikant. De fabrikant zal de gemeente op de hoogte stellen van de resultaten.

Aan alle ouders die een beer hebben gekregen is een brief gestuurd waarin gewaarschuwd wordt het kind niet zonder toezicht met de beer te laten spelen of deze als siervoorwerp te gebruiken. Tot nader order worden ook geen Berkellandberen meer uitgegeven bij geboorteaangiftes. Nadat de resultaten van het onderzoek bekend zijn zal de gemeente de ouders verder informeren en zich beraden over de verdere voortgang.


---



Ingezonden persbericht