29
30
31
/> Maart 2006

Landal begint makelaardij in recreatievastgoed
Nieuwe dienstverlening aan kopers en verkopers door specialisten Landal GreenParks gaat zich actief bezighouden met het aanbieden van makelaarsdiensten voor recreatievastgoed. Met 56 recreatieparken in Europa, is Landal één van de belangrijkste spelers op de markt van recreatievastgoed. Gebruik makend van deze expertise gaat Landal nu bemiddelen in de koop- en verkoopbemiddeling daarvan. Afbeelding "Een groot deel van de bungalows op onze parken is in eigendom bij particuliere eigenaren of beleggers. Tot nu toe vond aan- en verkoop altijd plaats door andere verkooporganisaties, terwijl wij zelf de partij zijn met de grootste kennis van onze eigen parken. Die expertise willen we nu inzetten, om kopers en verkopers beter van dienst te kunnen zijn", aldus beëdigd Register Makelaar Taxateur Arjen Coster van Landal Makelaardij Recreatievastgoed.

Verbreding
"Landal verbreedt en intensiveert met deze dienstverlening de relatie met eigenaren en potentiële beleggers. De interesse voor andere dan beursgerelateerde beleggingsvormen is groot. De vraag naar recreatievastgoed, waar men naast een financieel ook een emotioneel rendement kan ervaren, is sterk in ontwikkeling. De vergrijzing van onze maatschappij, de behoefte aan onthaasten en effectieve vrijetijdsbesteding spelen hierin een rol," aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks

Website
Het aanbod aan recreatievastgoed bij Landal is te vinden op de website www.landalmakelaardij.nl, waar zowel kopers als verkopers terecht kunnen voor individueel, projectmatig, bestaand en nieuw recreatievastgoed in zowel binnenlandse als buitenlandse parken, die bij Landal onder contract staan. Particuliere beleggers kunnen kiezen voor eigendom voor een rendement op basis van huuropbrengst en op enkele parken met een gegarandeerd vast rendement.

Nieuwbouw projecten
Projectontwikkelaars initiëren regelmatig nieuwbouwprojecten in samenwerking met Landal GreenParks, waarbij de individuele woningen en appartementen dan te koop worden aangeboden.

Op een aantal bestaande parken wordt nieuw recreatievastgoed bijgebouwd. Hierbij bemiddelt Landal Makelaardij Recreatievastgoed en biedt zij haar dienstverlening aan.

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks maakt deel uit van de Cendant Vacation Network Group. Landal beheert en exploiteert 56 bungalowparken en 6 campings in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Oostenrijk, met in totaal bijna 10.000 vakantiebungalows en 1.500 campingplaatsen.

Op jaarbasis realiseren 1,7 miljoen gasten ca. 8,6 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca.
2.500 medewerkers.

Afbeelding Noot voor de redactie (