Persberichten district Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht, 05-03-2006

Woerdenaar gearresteerd wegens heling

MIJDRECHT Een 19-jarige man uit Woerden is door de politie gearresteerd wegens heling van een fiets.

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.40 uur kreeg de politie de melding van een mevrouw uit Mijdrecht die de verdachte zag fietsen op de fiets van haar dochter. Van de gestolen fiets was aangifte gedaan. De politie is naar de verdachte gereden en trof de fiets aan. Hij vertelde de fiets van een bekende te hebben geleend, maar het vermoeden had dat deze was gestolen. De fiets werd herkend door de 14-jarige eigenaresse uit Mijdrecht. De fiets kon aan de eigenaresse worden teruggegeven en de schade wordt door de heler vergoed.

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft van vrijdagavond 20.00 uur tot zaterdagochtend 2.30 uur op de Straatweg en de Sportparkweg een alcoholcontrole uitgevoerd.

In totaal werden 850 blaastesten afgenomen. Acht bestuurders werden aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een van de bestuurders was beginnend bestuurder en had 130 ug/l in zijn bloed. Eén bestuurder had een ug/l van 965.

Oproep getuigen vechtpartij

MAARSSEN Op vrijdagavond omstreeks 21.00 uur rukte de politie uit naar een vechtpartij in het centrum van Maarssen.

Een 15-jarig meisje uit Wilnis vertelde dat zij al langere tijd werd lastig gevallen door een 15-jarig meisje uit Mijdrecht. Op vrijdagvond liep het 15-jarig meisje uit Wilnis met vrienden door het centrum van Mijdrecht en trof daar het 15-jarig meisje uit Mijdrecht aan samen met een groep van 40 tot 50 jongeren. Het 15-jarig meisje uit Mijdrecht vloog het meisje uit Wilnis aan, trok aan de haren en begon te slaan. Tijdens het gevecht stonden meerdere jongeren te schreeuwen en te joelen. Het meisje uit Wilnis had krassen aan haar hoofd, hand en linkerheup.

De politie is op zoek naar getuigen van de vechtpartij. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie, district Rijn en Venen, 0900-8844.

Bestuurder onder invloed rijdt de berm in

ABCOUDE Een 37-jarige bestuurder uit Venlo is op zaterdagochtend van de rijksweg A2 geraakt, hij reed in de richting van Amsterdam.

De politie kreeg om 1.05 de melding dat een personenauto langs de A2 de berm in zou zijn gereden. Bij aankomst en na een blaastest te hebben afgenomen bleek de bestuurder 785 ug/l in zijn bloed te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Voetganger gewond na aanrijding personenauto

MAARSSEN Zaterdagmiddag is een 73-jarige vrouw uit Maarssen aangereden door een personenauto bij een voetgangersoversteekplaats op de Dr. Plesmanlaan.

Omstreeks 13.35 uur is de voetganger aangereden door een 34-jarige automobiliste uit Maarssen. De automobiliste had de voetganger niet gezien en schepte met een snelheid van ongeveer 30 km per uur de voetganger die de Dr. Plesmanlaan wilde oversteken. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Zij heeft waarschijnlijk haar jukbeen gebroken en een flinke hersenschudding opgelopen. De automobiliste is in kennis gesteld van het letsel van de voetganger.

Bewoners worden s nachts verrast door twee inbrekers

MONTFOORT Op zaterdagavond omstreeks 21.50 uur zijn de bewoners van een woning op de Doeldijk opgeschrikt door twee insluipers in hun woning. De 41-jarige bewoonster hoorde geschuifel op de eerste verdieping van de woning, waarop zij is gaan kijken. Hun vier kinderen sliepen op deze eerste verdieping. Op dat moment stond zij oog in oog met twee inbrekers die van de trap afkwamen richting begane grond. Hierop schreeuwde zij hard waardoor haar man werd gealarmeerd. De 41-jarige bewoner kreeg klappen met een zwaar voorwerp, toen hij probeerde een dader tegen te houden. Beide daders zijn gevlucht met hun auto die verderop in de straat op een parkeerplaats stond. De bewoner hield enkele gevoelige plekken over op schouder en nek.

De politie is op zoek naar getuigen. Het signalement van de eerste dader luidt: licht getinte huidskleur, normaal postuur, tussen 1.70 en
1.80 m lang, gedekt zwart krulletjes haar, smal gezicht, dikke borstelige wenkbrauwen, donkere ogen en donkere kleding. De tweede dader had een stevig postuur, ongeveer 1,70 m lang, hij droeg een zwarte bivakmuts en donkere kleding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Rijn en Venen, 0900-8844.