Ingezonden persbericht


Collax breidt uit naar Nederland

All-in-one-serverpakket op basis van Linux

München, 6 maart 2006 - Collax, een Duitse aanbieder van open source-servertechnologie, breidt uit naar Nederland en Zwitserland. Gesterkt door investeringen van Intel Capital en andere verstrekkers van durfkapitaal, kan Collax zijn expansie in Europa nu forceren. Hetzelfde geldt voor de geplande entree op de Amerikaanse markt in het derde kwartaal van 2006. Zowel in de Verenigde Staten als in de meeste Europese markten bestaat een enorme vraag naar voordelige, eenvoudig te gebruiken open source-serveroplossingen.

Collax is ontstaan uit Pyramid Computer GmbH. De Collax Business Server is als open source-oplossing de opvolger van de BenHur-server die met 7.000 commerciële gebruikers een groot succes was. Het bedrijf wordt geleid door Olaf Jacobi als CEO (die eerder een toppositie had bij Cobion AG), Boris Nalbach als CTO (SuSe en Novell, Vice-President Linux Strategy) en Bill Hite als CFO (OnTechnology en iTrade). Het ontwikkelings- en ondersteuningsteam van Pyramid is met gesloten beurzen overgegaan naar Collax. De jonge firma telde daarom al direct bij de start dertig personeelsleden. De doelgroep wordt gevormd door ondernemingen met diverse filialen of middelgrote bedrijven, die zoeken naar voordelige en onderhoudsarme servers of die nog weinig ICT-kennis hebben.

In de Collax Business Server zijn alle belangrijke veiligheids- en netwerkinfrastructurele alsmede communicatiefuncties samengebracht. Het bereik van de software is groot: van data, mail, fax, firewall, antivirus en webserver via routers en VPN tot en met antispam- en web-content-filter. Dit alles is overzichtelijk te vinden op een eenvoudig te bedienen gebruikerspaneel dat de complexiteit van Linux inclusief de 'best of breed' open source-componenten voor de gebruikers vereenvoudigt. Voor de installatie, de configuratie en het onderhoud van de Collax Business Server is kennis van Linux niet nodig.

"Volgens de resultaten van de IDC-studie 'The Linux Marketplace' groeit de wereldwijde markt voor open source-servers de komende tijd met 26 procent. In 2008 wordt een omzet van elf miljard dollar verwacht. De invoering van solide, voordelige en vooral eenvoudig te bedienen open source-oplossingen zal sterke impulsen geven en voor een sterke groei van de markt zorgen", zegt Collax-CEO Olaf Jacobi. "De Collax Business Server is een speciaal voor middelgrote ondernemingen in Europa ontwikkelde serveroplossing die ook bij uitstek geschikt is voor mkb-bedrijven in Nederland."

Tijdens CeBIT (9 - 15 maart 2006) in Hannover lanceert Collax zijn nieuwste product, Collax Open-Xchange-Server. Dit product biedt mkb-bedrijven veelzijdige functionaliteit voor e-mail en efficiënte samenwerking. Voor het gebruik van Open-Xchange-Server is geen kennis van Linux vereist. Collax bevindt zich op CeBIT in het LinuxPark, hal 5 stand E64/6. Voor meer informatie of interviews kunt u contact opnemen met Dennis Hompes van Lammers van Toorenburg Benelux PR via telefoonnummer 030 - 65 65 070 of via e-mail: collax@lvtpr.nl

###

Over Collax
Collax zorgt ervoor dat het werken met informatietechnologie net zo eenvoudig is als het bedienen van een stereo-installatie. Onder het motto 'Simply Linux' biedt het bedrijf op Linux gebaseerde serveroplossingen (met en zonder hardware) voor kleine en middelgrote bedrijven en hun afdelingen en filialen. Het vlaggenschipproduct, de Collax Business Server, verandert elke pc in een multifunctionele server die alle belangrijke veiligheids-, infrastructurele en communicatiefuncties in zich verenigt en die wezenlijk voordeliger is dan soortgelijke producten. Het bereik van de software is groot: van data, mail, fax, firewall, antivirus en webserver via routers en VPN tot en met antispam- en web-content-filter. Dit alles is overzichtelijk te vinden op een eenvoudig te bedienen gebruikerspaneel dat de complexiteit van Linux inclusief de 'best of breed' open source-componenten voor de gebruikers vereenvoudigt. Op dit moment zijn er al 8.000 commerciële gebruikers van de Collax Business Server. De hoofdkantoren van de onderneming zijn gevestigd in München/Ismaning en San Francisco.

Ingezonden persbericht