Ingezonden persbericht


Nieuwe WANJet-versie voor WAN-optimalisatie biedt CIFS-acceleratie en extra snelle doorvoer

Doorvoersnelheden tot 622 MB per seconde en tot 10.000 gelijktijdige verbindingen

Amersfoort, 6 maart 2006 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd leverancier van oplossingen voor Application Delivery Networking, introduceert een nieuwe versie van WANJet, een oplossing voor de optimalisatie van Wide Area Networks (WAN's). Versie 4.0 omvat onder andere functionaliteit voor Common Internet File System-acceleratie (CIFS). WANJet biedt een zeer hoge schaalbaarheid met doorvoersnelheden tot 622 MB per seconde en tot 10.000 gelijktijdige verbindingen voor één apparaat. Door de CIFS-functionaliteit zijn Windows-bestanden sneller te delen. Dit geldt ook bij toegang op afstand (via een WAN) tot veelgebruikte Microsoft-applicaties, zoals Word, Excel en PowerPoint.

CIFS-acceleratie gaat uitstekend samen met de inzet van de Transparent Data Reduction-technologie (TDR) van F5. Met deze technologie zijn herhaalde CIFS-gegevenstransacties sneller te realiseren en neemt de applicatiesnelheid aanzienlijk toe. TDR-technologie maakt dit mogelijk door de hoeveelheid gegevens die via een WAN-verbinding wordt overgedragen, te beperken met percentages tot 95 procent. Hierdoor komt aanzienlijk meer bandbreedte voor applicaties beschikbaar en is de WAN-capaciteit verder uit te breiden.

"Het gebruik van gedistribueerde netwerken neemt toe en gegevensbeveiliging stelt hoge eisen aan de capaciteit", zegt Joe Skorupa, Research Director bij onderzoeksbureau Gartner. "In combinatie met de hoge kosten voor WAN's leidt dit vaak tot teleurstellende prestaties van applicaties, hoge rekeningen voor bandbreedtegebruik, of beide. Een oplossing voor WAN-optimalisatie is interessant voor bedrijven die te maken hebben met een hoge belasting van het netwerk door hoge volumes, een groot aantal gebruikers of veel verschillende applicaties. Dit geldt ook voor bedrijven die zich zorgen maken over datareplicatie en disaster recovery, en die veel werken met hogesnelheidsverbindingen. Met een oplossing voor WAN-optimalisatie kunnen ze een zeer groot aantal geoptimaliseerde verbindingen en een hoge doorvoer realiseren."

Will Lee, Director of Operations bij Navio Systems: "Wij willen klanten meer flexibiliteit, schaalbaarheid en nieuwe handelsvormen bieden met digitale handelsdiensten. Toen de 3.0-versie uitkwam, werden back-uptijden gereduceerd van drie dagen tot vijf uur. Met het toevoegen van de CIFS-acceleratie is de verwachting dat de snelheid van wereldwijde verbindingen zal verbeteren. Door F5-producten als FirePass en WANJet kunnen we deze doelstelling realiseren. Met WANJet profiteren we van een hoge ROI. Bovendien is deze oplossing een waardevolle aanvulling op de Application Delivery Networking-producten van F5. We kunnen hiermee aanzienlijk betere prestaties en schaalbaarheid realiseren."

Beschikbaarheid
Versie 4.0 van WANJet is per direct verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met lokale resellers of een vertegenwoordiger van F5.

Over WANJet
WANJet is een oplossing op appliance-basis, die de applicatieprestaties van een LAN realiseert via WAN's. De basis van WANJet is de F5 Session Matrix, een netwerktechnologie die cruciaal is voor de prestaties van applicaties op een WAN. De Session Matrix is actief op Layer 5 van het OSI-referentiemodel en voorziet WANJet van informatie over de applicaties en het netwerk. WANJet integreert belangrijke performancetechnologieën, waaronder Transparent Data Reduction (TDR), adaptieve TCP-optimalisatie, encryptie en quality of service voor applicatie-streams.

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 9.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.



Ingezonden persbericht