Ingezonden persbericht


Tandberg Data introduceert LTO-tape backup voor het MKB

Amsterdam, 6 maart 2006 - Tandberg Data introduceert de Tandberg 220LTO, een aantrekkelijk geprijsd instapmodel tapedrive. Met backups van 100GB (native; in compressie: 200GB) en een snelheid van 16MB/s biedt de 220LTO de hoogste datasnelheid in zijn segment. Dankzij een prijs die nog onder de EUR830,- ligt, is de Tandberg 220LTO het ideale dataopslagsysteem voor het MKB.

De Tandberg 220LTO is ontworpen voor de backup van netwerken, werkstations en desktops, en voorziet in de capaciteit, lage total cost of ownership en schaalbaarheid die MKB-klanten vereisen. Het systeem is als losse drive beschikbaar, maar ook als interne of externe kit en is inclusief SCSI-kabel, terminator, tapecartridge en backup-applicatiesoftware.

De zeer betrouwbare oplossing biedt ook een unieke koeling en een laag energieverbruik (18 Watt in gebruikstoestand). Dit resulteert in zeer hoge betrouwbaarheid wat betreft media-, drive- en serverprestaties in de operationele omgeving. Het geïntegreerde mediabeheer voor intelligente diagnostiek en de Smart Gripper-technolgie voor tape-loading garandeert optimaal mediagebruik.

De kosteneffectieve Tandberg 220LTO vergemakkelijkt de inzet van technologie die inmiddels drie generaties van groei heeft meegemaakt, van 100GB naar 400GB. De volledige LTO Ultrium-roadmap strekt zelfs tot 3.2 TB. Daarom zijn investeringen in de huidige producten ook op termijn gegarandeerd bij deze toekomstgerichte technologie.

De aantrekkelijke kostenstructuur biedt de beste 'cost per gigabyte' van alle tapedrives in het segment van de Tandberg 220LTO. Verder garanderen de lage kosten voor LTO-media dat gebruikers in het eerste jaar de laagste TCO voor elke tape drive/media combinatie hebben.

"De LTO Ultrium-tapetechnologie realiseerde in 2004 een marktaandeel van meer dan 77 procent op het vlak van SDLT en SAIT. Dat jaar werden ook meer dan 350.000 LTO-drives geleverd", zegt Fara Yale, Research Vice-president van Gartner, Inc. "Kleine en middelgrote bedrijven worden geconfronteerd met steeds hogere eisen op het gebied van dataopslag, beperkte backup-windows en bescheiden budgetten. Tapebackup-oplossingen moeten inspelen op deze drie eisen om succesvol in deze markt te zijn."

"Voor gebruikers die meer dan 40GB aan data moeten opslaan, lag de LTO-technologie tot nu toe door de beperkte budgetten buiten bereik", zegt Gudmundur Einarsson, CEO van Tandberg Data. "Door de introductie van de compleet uitgeruste Tandberg 220LTO kunnen klanten voorzien in hun huidige eisen op het vlak van dataopslag tegen aantrekkelijke kosten. Bovendien zorgt een betrouwbare roadmap ook voor ondersteuning van hun toekomstige datagroei."

Tandberg Data
Tandberg Data levert en produceert zakelijke storage-oplossingen. De Noorse onderneming biedt onder andere een compleet aanbod tape libraries, tape autoloaders en tape drives op basis van LTO-, SLR- en DLT-tapetechnologie. Daarnaast biedt Tandberg storage-software, datamedia en disk-storage, waaronder BAKStor Appliance en Solution Suite. Deze oplossingen zijn uitsluitend verkrijgbaar via gekwalificeerde resellers. Schaalbaarheid, betrouwbaarheid en backward compatibility zijn belangrijke kenmerken van het Tandberg-aanbod. Met de kosteneffectieve oplossingen kunnen bedrijven hun investeringen beschermen. Tandberg Data biedt drie jaar garantie op al zijn producten en levert extra diensten zoals vervanging en onderhoud op locatie. Naast het hoofdkantoor in Oslo (Noorwegen) heeft Tandberg dochterondernemingen in de VS, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Singapore. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Italië, India, China, Thailand en Brazilië.