Ingezonden persbericht


Adaptec introduceert Snap Server 500 Series

Krachtige, kosteneffectieve NAS-oplossingen op basis van 64-bit AMD Opteron-processor

Londen - Verenigd Koninkrijk, 6 maart 2006 - Adaptec, Inc. (Nasdaq: ADPT), leverancier van toonaangevende storage-oplossingen, introduceert de Snap Server 500 Series, bestaande uit de Snap Server 510, 520 en 550. Deze krachtige, kosteneffectieve network attached storage-oplossingen (NAS) voor primaire, secundaire en nearline storage bundelen diverse geavanceerde technologieën. De oplossingen zijn zeer geschikt voor werkgroepen, bedrijven met verschillende vestigingen, en kleine en middelgrote bedrijven. De Snap Server 500 Series biedt schaalbare configuraties van 640 GB tot 43,2 TB Serial ATA-capaciteit (SATA) of 26,4 TB Serial-Attached SCSI-capaciteit (SAS). De systemen bieden redundantie door tweevoudige, hot-swappable energietoevoer. Adaptec levert ze inclusief software voor storage-beheer en gegevensbeveiliging.

Als eerste NAS-oplossingen zijn de Snap Server 510 (640 GB SATA), 520 (1 TB of 2 TB SATA) en 550 (1,2 TB SAS) gebaseerd op de 64-bit AMD Opteron-processor. Uniek is bovendien dat ze de flexibiliteit van SAS drives én SATA drives bieden. Hierdoor kunnen bedrijven gebruikmaken van oplossingen met een uitgebalanceerde combinatie van prestaties en capaciteit, die voldoen aan de applicatievereisten. De Adaptec SANbloc S50 SAS JBOD dient als universeel SAS/SATA-uitbreidingssysteem voor de Snap Server 520 en 550 en kan in totaal 43,2 TB SATA- of 26,4 TB SAS-capaciteit realiseren.

"Snap Servers staan bekend om hun betrouwbaarheid en veiligheid. In combinatie met de Snap-software voor gegevensbeveiliging en -beheer zorgt de nieuwe Snap Server 500 Series nu voor een ruimere keuze aan NAS-systemen", zegt Brian Babineau, brancheanalist bij de Enterprise Strategy Group. "Met de Snap Server 500-oplossingen biedt Adaptec klanten verschillende nieuwe mogelijkheden voor primaire en secondaire storage tegen aantrekkelijke prijzen. Met deze nieuwe Snap Servers profiteren klanten optimaal van SAS- of SATA-technologie. Ze kunnen hiermee een gelaagde storage-omgeving creëren op basis van informatiewaarde en eisen voor toegang en beschikbaarheid. Deze servers bieden een complete combinatie van prestaties, gegevensbeheer en beveiliging voor alle soorten bedrijfsinformatie."

Op basis van GuardianOS-software bieden de Snap Server 510, 520 en 550 file-sharing voor verschillende platforms in combinatie met block-level gegevenstoegang (via iSCSI) op één netwerk-storage-apparaat. Met de Snap Server Manager-software zijn verschillende gedistribueerde Snap Servers vanuit één console eenvoudig in te zetten, te configureren en te beheren. Gegevensbeveiliging is gegarandeerd met de antivirussoftware van CA eTrust en NetVault-back-upsoftware van BakBone, inlusief een kosteloze licentie voor een virtuele 500 GB tape library (VTL). VTL-ondersteuning stelt klanten in staat gebruik te maken van disk-to-disk- of van disk-to-disk-to-tape- back-upstrategieën. Deze combineren de voordelen van op disk gebaseerde back-up met de kosteneffectiviteit van tape-archivering op lange termijn. Daarnaast omvat GuardianOS snapshot-technologie waarmee gebruikers direct op disk gebaseerde point-in-time-beelden van gegevens kunnen maken. Hierdoor zijn ze verzekerd van een snel herstel bij het zoekraken van bestanden, corrupte gegevens of gebruikersfouten.

"Snap Servers zijn toonaangevende oplossingen voor netwerk-storage vanwege het gebruiksgemak, de hoge prestaties en de betaalbaarheid", zegt Mark Pollard, Vice-President Marketing van de Storage Systems and Solutions Group van Adaptec. "De kracht van deze oplossingen blijkt wel uit de inzet van 170.000 Snap Servers bij bedrijven wereldwijd. De nieuwe Snap Server 500 Series is als snelste, efficiëntste en meest schaalbare platform een waardevolle aanvulling op het bestaande aanbod."

Beschikbaarheid
De Snap Server 510 en 520 zijn op dit moment beschikbaar via distributiepartners. De Snap Server 510 (640 GB SATA) is beschikbaar voor een prijs vanaf EUR 3.595 en de Snap Server 520 (1 TB of 2 TB SATA-configuraties) voor prijzen vanaf respectievelijk EUR 4.595 en EUR 6.395. De Snap Server 550 (1,2 TB SAS) komt in maart 2006 op de markt voor een prijs vanaf EUR 9.995.

Ingezonden persbericht