Gemeente Tilburg

Datum
6 maart 2006

Eerste Burgerpanel over

gemeenteraadsverkiezingen succes PaginaŽs in Tilburgse Koerier populair

Op maandag 20 februari 2006 is de eerste digitale vragenlijst voorgelegd aan het Burgerpanel. Het Burgerpanel bestaat uit ongeveer 600 burgers. Zij kunnen zich ongeveer vijf keer per jaar uitspreken over belangrijke Tilburgse vraagstukken. Met het Burgerpanel wil de gemeente Tilburg een beter beeld krijgen van de mening van de Tilburgse inwoners.

In deze eerste vragenlijst kon men zich uitspreken over de gemeenteraadsverkiezingen. Via een vragenlijst zijn onderwerpen behandeld over de bekendheid van diverse communicatiemiddelen van de gemeente en het stemgedrag van de panelleden. Er deden 498 panelleden mee, dat is ruim 82 procent van het panel.

Ruim 57 procent van het Burgerpanel laat weten dat zij de speciale verkiezingspaginaÂŽs in de Tilburgse Koerier kennen. De verkiezingensite www.tilburgstemt.nl is minder bekend. 31procent van het Burgerpanel kent de site. Ook de Tilburgse Stemwijzer is nog niet zo bekend onder de mensen. Ruim 35 procent zegt de Stemwijzer te kennen. Het televisieprogramma Afzender Gemeente Tilburg, op TV13, kent ruim 36 procent van de mensen.

Nog voor de zomer zal het Burgerpanel voor de tweede keer worden bevraagd over een actueel onderwerp. Inwoners van Tilburg die vragen hebben over het Burgerpanel, of interesse hebben in het geven van hun mening in het Burgerpanel, kunnen kijken op www.tilburg.nl.