Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ maakt navigatie voor het Iberisch schiereiland compleet

Volledig gedekte kaart van Spanje en Portugal nu beschikbaar

NAVTEQ (NYSE: NVT), wereldwijd toonaangevend op het gebied van digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen en locatiegebonden oplossingen, heeft een volledig gedekte kaart van Spanje en Portugal uitgebracht. Navigatiegegevens die naadloos op elkaar aansluiten, van de Atlantische kust tot de Baleaarse Eilanden en van het noordelijk gelegen Bilbao tot Faro in het zuiden. Ook is Gibraltar volledig in kaart gebracht.

De Spaanse kaart, inclusief de Baleaarse en Kanarische Eilanden, dekt meer dan 700.000 kilometers aan wegen van en naar 8.109 gemeenten en 40.8 miljoen inwoners. Daarbij zijn 50.000 Points of Interest (POI's) opgenomen, zoals hotels, ferry terminals, vliegvelden, treinstations, openbare parken en bestemmingen, een duizendtal toeristentrekpleisters en zelfs 24 skioorden. De kaart bevat ook RDS-TMC codes van het hele land, de internationale standaard voor het afleveren van verkeersinformatie via het Radio Data Systeem aan satelliet ontvangende navigatie systemen.

In Portugal zijn 278 gemeenten opgenomen met daartussen zo'n 182.000 kilometers aan wegen. Meer dan 5000 POI's zijn geregistreerd, van ambassades tot wijnkelders en van toeristenattracties tot sportvelden.

De nieuwe kaarten zijn beschikbaar voor alle directe afnemers van de Q4 2005 versie van de NAVTEQ database en van alle vervolg uitgaves.

Over NAVTEQ

NAVTEQ is een toonaangevende leverancier op het gebied van veelomvattende digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen, mobiele navigatietoepassingen, overheids- en zakelijke toepassingen en kaartapplicaties voor Internet. NAVTEQ ontwikkelt digitale kaarten en kaartdata die navigatie- en locatiegebonden producten en diensten over de gehele wereld ondersteunen. NAVTEQ is opgericht in 1985 en het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Verenigde Staten. In totaal zijn circa 1.900 werknemers werkzaam bij NAVTEQ, verspreid over 131 kantoren in 23 landen wereldwijd. Het Europese hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Veldhoven.

NAVTEQ is een geregistreerd handelsmerk in V.S. en andere landen. © 2005 NAVTEQ. Alle rechten voorbehouden.


---