6 maart 2006

PERSAANKONDIGING

Jonge Democraten 'plakken SP terug'

De Rotterdamse afdeling van de Jonge Democraten is het zat dat de speciale verkiezingsborden telkens worden overgeplakt door de SP en daarom worden ze nu teruggepakt. De Jonge Democraten (jongeren van D66) beplakken het hoofdkwartier van de Socialistische Partij in Rotterdam met D66 posters.

"Ondanks de afspraken die er tussen alle partijen zijn gemaakt over het plakken, houdt de SP zich hier wéér niet aan. Dit gebeurt tijdens iedere verkiezing, in elke gemeente; en dat zijn we zat." Aldus voorzitter Brenda Dirkse. "We hebben gebeld, gemaild en iedere keer werd er beterschap beloofd, maar er verbetert niets aan hun plakgedrag. Dus daarom bestrijden we ze met hun eigen wapen: posters."

"Doordat de SP alles onderplakt gaan de andere politieke partijen ook meer plakken en er ontstaat een soort wapenwedloop waar niemand op zit te wachten en zeker de kiezer niets bij wint," licht Dirkse toe. "Het beplakken is simpelweg onnodig als iedereen zich aan de afspraak zou houden. Het is echt zonde dat er hierdoor zoveel tijd, geld en energie verloren gaat. Dit zou naar de kiezers moeten gaan in plaats dat je hetzelfde bord voor de derde keer in een week staat te beplakken. De enige mensen die hierop vooruit gaan zijn drukkerijen en behangplakselverkopers."

De Jonge Democraten hopen zo naar het eind van deze verkiezingscampagne dat het signaal aan de SP duidelijk is en dat de verkiezingsborden volgend jaar, bij de Tweede-Kamerverkiezingen op normale wijze van posters worden voorzien.

Notitie voor de pers,