PvdAwethouder en PvdAstatenlid misleiden kiezers

Stichting integratie 2000

St.Integratie 2000:
Op PvdAC- intervieuw van 27-02-6 reageerde AD in de krant van 27-2-6 met woorden:De nieuwe partij ziet overal complotten,politiek nieuwkomer die niet vies is van een complottheorietje meer of minder. Wat vindt PvdAC daarvan?

PvdAC:
Ah, ja. Je hebt altijd twee soorten journalisten: een snelle en oppervlakkige, dat zonder onderzoek naar feiten je partij niet vies is van een complottheorietje te betichten en een betrouwbaar dat naar de waarheid zoekt door feiten te onderzoeken..

St.Integratie 2000:
Heeft AD niets onderzocht ?

PvdAC:
Gezien de snelheid waarmee dat stuk op 27-2-6 in AD verscheen, zijn we van overtuigd dat door de onbekende AD-schrijver niets werd onderzocht .

Maar AD is verder een prima krant, hoor !

Zo heeft die op 3-3-6 het bericht Sociaal beleid ondermaats geplaatst. Daarin ging het over het laatste FNV-onderzoek, waaruit blijkt dat het sociaal beleid van de Delftse PvdA-wethouder, dhr D.Rensen (hij is nu nr 2 op de PvdA-kandidatenlijst (!), ondermaats is.

St.Integratie 2000:
En wat heeft het met PvdAC te maken?

PvdAC:
Hoe raar het ook klinkt, komt dat materiaal van de PvdAC vandaan ofwel de echte PvdA-ers die de achterkamertjespolitiek van D.Rensen en zijn gemeentelijke en provinciale PvdA-medebestuurders meer dan zat zijn!

St.Integratie 2000:
Wil jij zeggen dat... ?

PvdAC:
Dat wij nu terug moeten naar het kern van ons intervieuw van 27-2-6 . Daarin heb ik namens PvdAC verklaart dat (bijna) alle maatschappelijke organisaties van Haaglanden door PvdA worden aangestuurd en bemenst. Dus niet alleen redacties van de gesubsidieerde media.
Ik moet er aan toe voegen: het gaat om maatschappelijke organisaties,verenigd in de zgn. clientenraden, die wethouder van elke gemeente bij de wet dient te raadplegen.

Rol van die organisaties wordt in het licht van de nieuwe wetgeving, de WMO, alleen maar groter. Ze zullen v/a 2007 met de wethouders namens alle burgers moeten gaan onderhandelen over het gemeentelijk beleid ter besteding van honderden milljoenen euros. Maar wat heb je aan organisaties die uit pioenen van PvdA-wethouders bestaan en die hun beleid altijd goedkeuren ?
Dat is het kern van ons verhaal, dat AD-journalist(e) tot een ongezouten beschuldiging reduceerde.

Voorbeelden? Neem maar Delft en Proviciale Staten Z-H in 2003-2006

De PvdA-wethouder D.Rensen van Delft en zijn hoofd beleidszaken mw.M. Romeijn, die niemand anders is dan een PvdA-statenlid en voorzitter van de commissie Samenleving van de Provinciale Staten Z-H, bepaalden in 2003 dat op de Delftse gehandicapten-verstrekkingen (WVG) drastisch moest worden bezuinigd. Anders zal Delft failliet gaat,- zei D.Rensen toen in het panel Gehandicaptenbeleid en later in de Gemeente Raad,- en ik laat het niet toe!
De financiele onderbouwingen van de onafhankelijke gehandicaptenorganisaties VDF en OGD dat het niet nodig was, waren ten spijt, toen de voorstanders van bezuinigingen in het panel toch meerderheid kregen na aantreden van de nieuwe voorzitter van de Ouderenbonden, dhr Cees van der Meer (oud .PvdA-raadslid) en voorzitter van de slechtziendenvereniging, mw A.Rijneveen, waarvan ook de andere PvdA-wethouder , Torenstra lid was. Sindsdien kreeg het WVG-beleid van PvdA-wethouder en zijn provinciale partijbestuurder altijd steun van de meerderheid. De politiek-onafhankelijke belangenbehartigers werden in minderheid. De goedkeuringen voor in 2004 van het niet uitbetalen van Zalmsnip en 7 ton aan het Rijksgeld bestemd in die jaren voor gehandicapten en chronischzieken gebeurde ook met goedkeuring van de door PvdA-gedominieerde overlegorganen. De PvdA-meerderheid van de gemeenteraad juichte het toe.
Totdat halve in 2004 van VDF grote krantenadvertenties verschenen dat het geld aan chronischzieken en gehandicapten diende te worden uitbetaald.

In 2005 vond de herhaling plaats de meerderheid van de door PvdA-gedomineerde panel accordeerde het beleid van Rensen en Romeijn om ook voor dat jaar het door het Rijk aan Delftse gehandicapten en chronischzieken beschikbaar gemaakte 1,8 ton in een andere pot te stoppen. Het is toen ook, ondanks protesten van VDF, gebeurd.

Toen VDF in oktober 2005 ging in de gem.Raad weer protesteren tegen oneigenlijke besteding van dat geld en tegen onderbesteding van 8 ton over . van 2005 op WVG-budget als gevolg van de door PvdA-gesanctioneerde en uitgevoerde bezuiniging, deed de PvdA-wethouder Rensen met zijn PvdA fractie-voorzitter, mw de PvdA-fractievoorzitter, Femke Stolker, die nu ook op nr 1 staat op de kandidatenlijst, het volgende:

na optreden van VDF kwam PvdA fractie met een motie om gehandicapten en chronischzieken alsnog 1,8 ton (E.100 per persoon) uitbetalen. Dat sociaal gebaar van PvdA haalde alle media. PvdA werd een een SintNicolaas genoemd.
Op VDF na zei niemand dat het geld niet door PvdA maar door het Rijk werd gegeven en dat PvdA-wethouder Rensen met zijn PvdA-hoofd beleidszaken Romeijn en Diemers het geld eerst in een andere pot hebben gestopt om later eer op te strijken als gulde gever.

Hetzelfde geldt voor de in 2004 niet uitbetaalde 1,6 miljoen Euros aan het Zalmsnip. Ook de meerderheid van de GemRaad vond in 2004 dat het geld in een door PvdA-wethouder Rensen gecreerde SociaalFonds kon worden gestopt, bestemd voor de echte armen

Hoewel Femka Stolker in haar verkiezingencampagne 3 weken geleden weer over dat Fonds voor echte armen verkondigde , is er geen verordening/ regels te vinden hoe men op dat Fonds aansprak kan maken.
Dat het Fonds wellicht een verzinsel is getuigen ook gemeentelijke kwartaalrapportages: in 2005 op alle fronten van het sociale terrein in Delft waarvoor PvdA-wethouder Rensen verantwoordelijk is, werd alleen maar bezuinigd. Dus wie uit dat Fonds geld kreeg is nog steeds de vraag.

Het enigste wat er mogelijk is dat wethouder Rensen dat geld voor zijn PvdA-verkiezingencampagne gebruikt in de vorm van het in december 2005 verschenen en onder alle Delftenaren verspreide boek wat minima in 2006 kan aanvragen.

Dat PvdA-wethouder het Rijksgeld voor die doelen gebruikt kan ook blijken uit het feit dat uitgerekend na optreden van VDF-actievoerder in de stadhuis over onterechte bezuinigingen op WVG de PvdA-wethouder eind december 2005 met voorstel kwam om WVG-bezuinigen per
1-2-6 terug te draaien..
Het is dus 1 maand voor de verkiezingen! Terwijl 3 jaar lang hij, zijn beleidshoofd = statenlid M.Romeijn en alle door PvdA- bemenste clientenraden, alle Delftse Gehandicapten in de kou laten staan.

Wat zijn de conclusies van dit verhaal? :

De PvdA wethouder D.Rensen, zijn hoofd van beleidszaken tevens statenlid M Romijn en misschien ook de PvdA- fractievoorzitter Delft misbruiken het Rijksgeld door toepassing van lucratieve boekhouding en misleiden Delftse zwakkeren in aanloop naar de gemeente raadverkiezingen voor politieke doeleinden van hun eigen partij.

De PvdA- pioenen zijn zodanig ingeworteld in vele maatschappelijke clientenorganisaties dat elke PvdA- of politiek-onafhankelijke burgersbelangenbehartiging ter dood is opgeschreven.

Met het oog op invoer van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) per 1-1-7, overhevelen naar de gemeentes van millarden Euros aan de AWBZ, Welzijnswet en WVG-gelden en groeinde rol bij bepalen van besteding daarvan van de clientenorganisaties, is het noodzakelijk om alle clienteraden te bevrijden van politiek-afhankelijke personen.

Tot slot het gedoe met Regionale Patienten Consumenten Platforms (RPCPs) en Ouderenbonden. De provincie Z-H en gemeente Delft wensen in hun nieuwe beleid (ook dat van mw Romeijn nu als voorzitter commissie Samenleving van de Provinciale Staten ZH en dan ook als hoofdbeleid van Delft) dat de door provincie en gemeentes betaalde RPCPs en Ouderenbonden zich voortaan rol toeeigenen van de huidige belangenbehartigers cq clientenorganisaties tegenover gemeentes.
Omdat zeker RPCPs zich nog nooit bemoeid hebben met gemeentes en daar alleen geld van ontvingen, terwijl WVG-klanten zich altijd door hun vrijwillige belangenorganisaties lieten vertegenwoordigen die het voor hen tegen gementes opnamen, vindt PvdAC dat het provinciebeleid puur gericht is op het kapotmaken van ook politiekonafhankelijke clientenvertegewoordiging, ten einde het laatse verzet te breken tegen plannen van beleidsmakers van gementes en provincie Z-H sterke en vrijwillige belangenbehartiging van clienten mond dicht te snoeren bij invoer van de WMO.
Dat het een zo is blijkt ook uit Delftse toestanden wanneer D.Rensen, mw Romein, Ouderenbonden en RPCP achter de rug van actieve belangenbehartigers van Delftse gehandicapten VDF en OGD met elkaar en andere markt partijen een Convenant sloten om samenwerking bij het creeren van woonzorgcervice-zones in Delft.

Omdat het weer door PvdA-mannetjes en vrouwjes werd bewerkgesteld valt niet anders te concluderen dat PvdA Delft en Provincie Z-H tegen gehandicapten belangenbehartigers al jaren een vies spel spelen waardoor in Delft slechts 1 politiek onafhankelijke gehandicaptenbelangenvereniging is gebleven, t.w. VDF.

St.Integratie 2000:
Wat ingewikkeld!

PvdAC:
Het is ook heel ingewikkeld. Zoals je ziet bestemd deze materie niet voor snelle journalisten, maar voor journalisten die lef hebben dit soort politieke-toestanden grondig te onderzoeken.

St.Integratie 2000:
Maar wat was het verband tussen AD-artikel van 3-3-6 en PvdACs wens terug naar het echte kern te gaan van de volgens AD-artikel van 27-2-6 ongezouten beschuldigingen

PvdAC:
PvdA van Delft deugt echt niet!
Dit rapport is bekend bij FNV- en AbvoKabo-, SP- en Groenlinksmensen, ook bij PvdA-wethouders en hun pioenen in de overlegorganen is het bekend. Alleen die allen willen het heel graag stil houden om het feest van de PvdA en Groenlinks (een lijstcombinatie) en nummer 2 van PvdA, wethouder Dick Rensen, niet voor de uitslag van Gemeenteraadsverkiezingen te laten bederven.