Liliane Fonds, Benefietconcert voor kinderen in Rwanda

Liliane fonds

's-Hertogenbosch, 6 februari 2006

Johan Verminnen & Stef Bos, Benefietconcert voor kinderen in Rwanda Dinsdag 7 maart a.s. om 20.15 uur, CC De Warande, Turnhout

'We hebben geen excuus om passief te blijven toekijken.' Met deze woorden vragen Johan Verminnen en Stef Bos om steun aan 'Kinderen van de Hoop', een gezamenlijk project van het Liliane Fonds en de Belgische 'Vrienden van Gatagara'. Samen met hun muzikanten en technici zetten zij al een eerste stap: een benefietconcert waarvan de gehele opbrengst direct gaat naar kinderen met een handicap in Rwanda.

Persoonsgerichte hulp
Kinderen met een handicap in de ontwikkelingslanden persoonsgericht helpen om ze door revalidatie uit de marge van de maatschappij te halen en ze, terug in hun familie en lokale gemeenschap, zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Dat is de missie van het Liliane Fonds, waarvoor Johan Verminnen zich als Vlaamse ambassadeur engageert. Door de steun van duizenden mensen kon het Liliane Fonds vorig jaar via rechtstreekse hulp weer het welzijn van maar liefst 60.217 kinderen en jongeren met een handicap aanmerkelijk verbeteren.

Geen druppel op de gloeiende plaat
Met zijn vriend Stef Bos heeft Johan Verminnen in 2005 in Rwanda zelf ervaren hoe efficiënt de rechtstreekse, kleinschalige en persoonsgerichte hulp door de lokale contactpersonen van het Liliane Fonds werkt. 'Zelfs na de genocide is er voor zoveel Rwandese kinderen met een handicap weer hoop! En we kunnen er allen daadwerkelijk iets aan doen. Soms lijkt die hulp slechts een druppel op een gloeiende plaat', vertelt Johan Verminnen, 'maar een kind zal maar het geluk hebben toevallig onder die druppel te kunnen staan ...'

Tijdens het Benefietconcert in de Warande te Turnhout brengen beide artiesten elk een selectie uit hun eigen repertoire, maar staan ze ook samen op het podium voor enkele liedjes.
Tickets (25,- euro) via www.warande.be of 0032 (0)14 416991.

Informatie voor de Redactie
Voor meer informatie over het Liliane Fonds en een digitale foto: Stichting Liliane Fonds
Contactpersoon:
Carla van de Vijver (cvdvijver@lilianefonds.nl)
Lenie Hoegen Dijkhof (lhoegendijkhof@lilianefonds.nl)
Tel.: 073-5189420
www.lilianefonds.nl