Senternovem


Bodembeleid in beweging, van samen denken naar samen doen

Aanvangsdatum

07-03-2006

De bijeenkomst start om 10.00 uur en sluit om 16.30 uur af met een borrel.

Bodem+ en het Platform bodembeheer nodigen u uit voor de bijeenkomst met als thema Bodembeleid in beweging, van samen denken naar samen doen. Zij organiseren de bijeenkomst in samenwerking met het ministerie van VROM en VenW. Om u optimaal in staat te stellen de bijeenkomst bij te wonen vindt deze op twee verschillende data en locaties plaats: 7 maart in Den Haag en 14 maart in Zwolle.

Waarom deze bijeenkomst?
De beleidsvernieuwing en verbreding die met de beleidsbrief bodem (2003) is ingezet, leidt dit jaar tot concrete resultaten. Deze resultaten moeten gezamenlijk bijdragen aan de belangrijkste opdrachten uit de Beleidsbrief: maak bodemgebruik duurzamer, ontwikkel een consistent en vereenvoudigd kader voor het beheer van verontreinigde bodems en versterk de rol van kennis en informatie.

Als u vanuit uw rol binnen de overheid, of als adviseur in de praktijk aan de slag gaat met de implementatie en uitvoering van het nieuwe bodembeleid is deze voorjaarsbijeenkomst zeer nuttig voor u. Want 2006 is hét jaar waarin we omschakelen van samen denken naar samen doen. Bent u al klaar voor die omschakeling? Staat u in de startblokken om uw bodem- en baggerambities te verweven in gebiedsgerichte projecten? Heeft u al besloten om zelf gebiedsgericht bodembeleid te maken of wacht u het landelijke kader af? Verschillende landelijke projecten zoals Grond en Bagger, Routeplanner bodemambities, Handreiking plannen met de ondergrond en BIELLS bieden u het kader, de instrumenten en de voorbeelden om aan de slag te gaan.

Naast de gebiedsgerichte aanpak verandert er met de nieuwe Wbb, het saneringscriterium, Kwalibo, herzien bouwstoffenbesluit, de bedrijvenregeling en recente branche-afspraken het nodige rond de aanpak van verontreinigde locaties. Wat betekent dit voor u als bodemspecialist en hoe kunt u hier op inspelen?

Deze bijeenkomst biedt u de mogelijkheid om overzicht te krijgen van de komende veranderingen en kennis, informatie en ervaringen uit te wisselen met uw collegas.

De bijeenkomst
Iedere bijeenkomst bestaat uit een ochtend- en middagdeel. Het ochtenddeel wordt plenair geopend. In dit deel zullen wij voor u de lopende ontwikkelingen in de totale context plaatsen. Het plenaire gedeelte wordt gevolgd door een informatiemarkt, waarin u de gelegenheid krijgt om de voor u relevante informatie te verzamelen en te discussiëren over de ontwikkelingen. Het middagdeel wordt gevuld met interactieve sessies. In deze sessies zal verder worden ingegaan op alle ontwikkelingen, met als belangrijke focus wat betekent het voor uw dagelijkse praktijk. Daarom zal er binnen deze sessies ruime aandacht zijn voor praktijkvoorbeelden en natuurlijk uw eigen ervaringen en knelpunten.

We hopen u op 7 of 14 maart te kunnen begroeten,

Met vriendelijke groet,
Bodem+ en Kernteam Platform bodembeheer

Gemma van Eijsden (Bodem+), Rob Nieuwenhuis en Linda Maring (TNO), Marco Vergeer en Josja Veraart (Royal Haskoning)

Het Platform bodembeheer wordt financieel ondersteund door Bodem+, SKB en SIKB. Deze bijeenkomst wordt mede gefinancierd door het ministerie van VROM en VenW

Doelgroep

Medewerkers van de overheid, of als adviseur die in de praktijk aan de slag zijn/gaat met de implementatie en uitvoering van het nieuwe bodembeleid.

Locatie

Het provinciehuis in Den Haag.

Toegangsprijs

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Contact

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door het sturen van een e-mailbericht aan pbb@nitg.tno.nl. Vermeld hierbij uw gegevens en voor welke bijeenkomsten u zich aanmeldt (Den Haag of Zwolle). Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een definitief programma.

Meer informatie

Bodembeleid in beweging, van samen denken naar samen doen Wijzigingsdatum | 06-02-2006