Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

22 februari 2006

Amsterdam FM en Openbare Bibliotheek Amsterdam gaan samenwerken!

Tijdens een speciale uitzending op dinsdag 7 maart van 08.00 tot 09.00 uur gaat de Ontbijt Show Amsterdam Wordt Wakker! van start LIVE vanuit de Foyer van de Centrale Bibliotheek aan de Prinsengracht. Begin april zal de allereerste uitzending starten van het programma Kunst & Cultuur van 14.00 tot 17.00 uur. Hiermee wordt de unieke samenwerking aan Amsterdam gepresenteerd.

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en de stichting Onafhankelijke Nieuwsdienst Lokale Media (ONLM) bundelen hun krachten. Amsterdam FM is een onderdeel van ONLM.

De bibliotheek is een bruisend cultureel en informatiecentrum toegankelijk voor iedereen. Dankzij de samenwerking met ONLM kan de OBA zich nog sterker profileren als plek van ontmoeting, actualiteit en cultuurbeleving.

ONLM brengt al jaren de twee programma's onder een breed publiek in Amsterdam. Recent onderzoek wees uit dat één op de twee Amsterdammers Amsterdam FM wel eens heeft beluisterd.

'Amsterdam wordt Wakker!'

Met een volledig verzorgde ontbijttafel zullen de presentatoren de programmagasten ontvangen om over de actualiteiten van de dag te spreken. Met uitzendingen op dinsdag en woensdag van 's ochtends acht tot negen. Wilt u Amsterdams zijn, luister dan, op dinsdag en woensdag naar 'Amsterdam wordt wakker!' LIVE VANUIT DE CENTRALE BIBLIOTHEEK, op Amsterdam FM, op FM 106.8 en op kabel 88.1MHz.

'Kunst en Cultuur'

In samenwerking met Amsterdam FM verzorgt de Lokale Nieuwsdienst Amsterdam iedere donderdag en vrijdag het Kunst & Cultuur Magazine van Amsterdam FM. Inhoudelijk wordt aandacht besteed aan maatschappelijke, wetenschappelijke en culturele ontwikkelingen in Amsterdam middels live studiogesprekken, reportages en telefonische interviews, afgewisseld met muziek en omlijst met een column. De informatieve programma's worden uitgezonden op elke donderdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur LIVE VANUIT DE CENTRALE BIBLIOTHEEK op FM 106.8 en 88.1MHz.

ONLM
De Lokale Nieuwsdienst Amsterdam verzorgt al meer dan tien jaar nieuws en actualiteiten voor de hoofdstad. In 2001 heeft Salto van kanaal 1 het informatieve kanaal gemaakt, waarop overdag negen programma-aanbieders onder de naam Amsterdam FM programma's verzorgen. De ONLM doet dit onder de naam Lokale Nieuwsdienst Amsterdam. De Nieuwsdienst maakt per week 15 uur radio en verzorgt ieder uur de nieuwsbulletins. In het najaar van 2002 zijn de activiteiten uitgebreid met verzorgen van de kabelkrant op de SaltoTV kanalen A1 en A2. De Nieuwsdienst is verantwoordelijk voor de nieuwsbulletins op het hele en halve uur op de kabel (88.1) en in de ether (106.8 FM).

Samen sterk!

De twee programma's 'Amsterdam wordt Wakker!' en 'Kunst en Cultuur' zullen vanuit de OBA worden uitgezonden. Ze geven invulling aan de opmaat die de OBA in heeft gezet om met culturele samenwerking, actuele informatie en haar assortiment voor iedereen beschikbaar en toegankelijk te maken.

Er bij willen zijn?

Stuur dan een mail naar klantenservice@oba.nl. Wegens de feestelijke opening is nog maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar.



Ingezonden persbericht