Gemeente Ede

nummer 045 / Ede, 01 maart 2006

Van 7 tot 10 maart aanstaande
Wegaanpassing bij ziekenhuis Ede voor verbetering doorstroming verkeer

Op dinsdag 7 en woensdag 8 maart aanstaande vinden er werkzaamheden plaats aan het kruispunt van de Laan der Verenigde Naties en de Dreeslaan in Ede. Om het ziekenhuis beter bereikbaar te maken komt er op het kruispunt een extra rechtsafstrook. Tot 8 maart 19.00 uur, kan het verkeer met aangepaste snelheid gebruik maken van het kruispunt. Op 8 maart, om 19.00 uur wordt de Laan der Verenigde Naties ter hoogte van het ziekenhuis afgesloten. De afsluiting duurt tot middernacht. Vanaf vrijdag 10 maart kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe rechtsafstrook.
De uitgang van het ziekenhuis ligt aan de Van Steenbergenweg en de Laan der Verenigde Naties. Op deze straten is daardoor extra verkeersdruk ontstaan. Om het verkeer van het ziekenhuisterrein sneller te laten doorstromen, gaat de gemeente de kruising van de Laan der Verenigde Naties met de Dreeslaan aanpassen. Op de Laan der Verenigde Naties wordt een extra rechtsafstrook gemaakt. Dit kan door de dubbele rechtdoor te halveren en de rechter rijstrook rechtdoor te veranderen in een rijstrook rechtsaf.

Voor het aanleggen van de rechtsafstrook moet een geleider verwijderd worden. Er komt een extra mast met verkeerslichten en de belijning verandert. Deze werkzaamheden zijn op 7 en 8 maart. Op 7 maart verwijdert de gemeente de geleider en brengt zij een fundering aan. s Avonds zijn de rijstroken weer beschikbaar voor het verkeer. Op 8 maart begint vanaf 07.00 uur het asfalteren, wordt de extra mast met verkeerslichten geplaatst en wordt de oude belijning verwijderd. Het verkeer kan dan nog steeds, zij het met enige hinder en met aangepaste snelheid, gebruik maken van de kruising.

In de avond van 8 maart wordt de Laan der Verenigde Naties ter hoogte van het ziekenhuis afgesloten om de laan te asfalteren en belijning aan te brengen. Deze werkzaamheden starten om 19.00 uur en duren tot waarschijnlijk middernacht. Er komt dan een tijdelijke omleidingroute door de wijk. Na middernacht wordt de kruising weer vrijgegeven met uitzondering van de nieuwe rechtsafstrook. Deze is vrijdag 10 maart open als de nieuwe verkeerslichten werken.

De werkzaamheden geven de nodige overlast voor de bezoekers en personeel van het ziekenhuis en de bewoners van de wijk Rietkampen. Na overleg met het ziekenhuis is daarom besloten om tijdens de werkzaamheden op 7 en 8 maart de uitgang aan de Willy Brandtlaan tijdelijk open te stellen voor een betere verkeersafwikkeling.