Gemeente Voorschoten

Persberichten - Inwoners van harte welkom bij verkiezingsuitslag gemeente Voorschoten
Uitgebracht op: woensdag 1 maart 2006

De gemeente Voorschoten nodigt alle belangstellenden van harte uit om de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen op dinsdag 7 maart bij te wonen in de raadszaal van het gemeentehuis, Leidseweg 25. De raadszaal is geopend vanaf 21.00 uur (bereikbaar via de hoofdingang). Op groot scherm wordt de landelijke verkiezingsuitzending van de NOS gevolgd, afgewisseld met nieuws over de Voorschotense uitslagen.

Als experiment kunnen Voorschotenaren op 7 maart met een stempas hun stem uitbrengen in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente. Voorheen kon dit alleen in het stemlokaal dat op de oproepkaart stond aangegeven. Het experiment is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties om het stemmen minder plaatsafhankelijk te maken.

Geen stem zonder stempas
Een gevolg van het experiment is dat mensen zonder stempas, in tegenstelling tot vroeger, geen stem meer kunnen uitbrengen. Wie bij vorige verkiezingen zijn oproepkaart kwijtraakte, kon op de verkiezingsdag bij het eigen stembureau toch nog stemmen met een paspoort of rijbewijs. Nu moet iemand die onverhoopt geen stempas heeft ontvangen of deze is kwijtgeraakt uiterlijk maandag 6 maart voor 12.00 uur een nieuwe stempas afhalen bij de afdeling Burgerzaken. Ook is het mogelijk om nog schriftelijk een nieuwe stempas aan te vragen in het weekend van 4 en 5 maart. Deze pas moet dan wel persoonlijk afgehaald worden op 6 of 7 maart a.s.

Verkiezingspagina gemeentelijke website
Voor meer informatie over de verkiezingsprogrammas van de verschillende politieke partijen kunnen kiezers vanaf 28 februari terecht op de website van de gemeente voorschoten: www.voorschoten.nl. Daar vinden ze een verkiezingsknop die doorleidt naar een pagina met informatie over de Voorschotense verkiezingen.


- einde bericht -