Gemeente Groningen

gevaarlijke stoffen

woensdag 1 maart:
Verkiezingsavond gemeente Groningen in Mediacentrale op Europapark

De verkiezingsavond van de gemeente Groningen vindt dinsdag 7 maart 2006 plaats in de Mediacentrale aan het Helperpark 298. Burgemeester Jacq. Wallage maakt daar naar verwachting rond 22.15 uur de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2006 bekend. Belangstellenden zijn van harte welkom. De zaal is open vanaf 20.00 uur.

De speciale bijeenkomst in de Mediacentrale wordt georganiseerd in samenwerking met RTV Noord en het Dagblad van het Noorden. In de hal staan tv-schermen waarop bezoekers de uitzendingen van de NOS en RTV Noord kunnen volgen. Tussen 21.30 en 21.45 uur volgt een tussentijdse meting van de verkiezingsuitslag en de opkomst. De officiële bekendmaking van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2006 door burgemeester Wallage zal naar verwachting rond 22.15 uur plaatsvinden. Aansluitend wordt door RTV Noord en het Dagblad van het Noorden een lijsttrekkersdebat georganiseerd.

Mediacentrale
De Mediacentrale, de voormalige Helpmancentrale, is sinds vorig jaar het nieuwe onderkomen van RTV Noord en diverse media en ICT-bedrijven. Het gemeentebestuur is door RTV Noord uitgenodigd de presentatie van de verkiezingsuitslag in de Mediacentrale te houden. Normaal vindt de presentatie plaats op het stadhuis. Het gemeentebestuur heeft besloten eenmalig aan het verzoek van RTV Noord mee te werken. De verkiezingsavond vindt plaats in het middenschip, de oorspronkelijke turbinehal met een hoogte van 23 meter. De mediacentrale is bereikbaar via de Verlengde Lodewijkstraat.

De Mediacentrale is onderdeel van het Europapark. Een nieuw stadsdeel aan de zuidoostzijde van Groningen met onder meer kantoren, woningen en het nieuwe stadion van FC Groningen, de Euroborg.

Foto van de verkiezingsposters

Naar boven
Openingstijden
maandag t/m vrijdag
van 09.00 - 16.00 uur
en donderdagavond
van 18.00 - 20.00 uur
Meer openingstijden
Bezoekadres
Gemeente Groningen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
telefoon: (050) 367 70 00
Meer bezoekadressen