Talpa Nederland


Laren, 2 maart 2006

DE DEVENTER MOORDZAAK: VRAGEN EN ANTWOORDEN BIJ TALPA

De Deventer moordzaak is een van de meest omstreden rechtzaken in de Nederlandse geschiedenis. Maar nog niet eerder was te zien wat er allemaal fout ging in deze zaak. Waarom zijn er zo veel twijfels bij de veroordeling van accountant Ernest Louwes? En welke bevindingen wijzen op een mogelijk andere verdachte?

Op dinsdag 7 maart om 21.30 uur zendt Talpa de opzienbarende documentaire 'De Deventer Moordzaak: Vragen en Antwoorden' uit. Het complete verhaal, met veel nog onbekende feiten en verklaringen van getuigen die nog niet eerder op televisie te zien waren.

De moord op de rijke weduwe Wittenberg dateert uit 1999. Met de veroordeling in hoger beroep van de op het oog keurige huisvader Ernest Louwes (46), was het dossier voor politie en justitie definitief gesloten. Maar een groepje burgers bleef van mening dat Louwes ten onrechte vast zat, deed eigen onderzoek en stuitte op de ene blunder na de andere.

Toen enkele maanden geleden opiniepeiler Maurice de Hond zich met de kwestie ging bemoeien en een website opende, ontstond er veel commotie. Eind januari kondigde procureur-generaal Brouwer van het Openbaar Ministerie een nieuw onderzoek aan. Hij deed dat op eigen gezag, terwijl de juridische wegen voor Louwes eigenlijk al waren uitgeput.

Maar dat is niet het enige wat dit dossier uniek maakt. De makers van de documentaire zetten in anderhalf uur exact neer welke, soms ongelooflijke, fouten er in hun ogen zijn gemaakt in het onderzoek en wat daarvan de gevolgen zijn geweest. Ze baseren zich daarbij op het volledige dossier, een groot aantal getuigen - waaronder een aantal dat zich recent heeft gemeld - en deskundigen. Uiteraard komen Louwes en zijn familie zelf aan het woord en geeft Harm Brouwer voor het eerst een interview over deze zaak. 'De Deventer Moordzaak: Vragen en Antwoorden' schetst een onthutsend beeld van een zaak die uitmondde in een ongekend juridisch en menselijk drama dat nog altijd voortduurt.

'De Deventer Moordzaak: Vragen en Antwoorden', dinsdag 7 maart om 21.30 uur bij Talpa

Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn, tot nu toe, de Nederlandse radiodivisie en het televisiestation Talpa. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie - en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee takken, waarvan Talpa Media er een is. De andere is investeringsbedrijf Cyrte Investments, voorheen Talpa Capital.
---



Talpa Nederland