Perscommuniqué Multivolkspartij

Multi volkspartij

Perscommuniqué
Den Haag 2 Maart 2006

'De mediacratie ondermijnt de democratie'

De lokale media biedt de nieuwe partijen geen podia om zich te manifesteren, maar steunen bij voorbaat de gevestigde partijen bij hun profilering. Doordat de nieuwe partijen niet in de gelegenheid worden gesteld om hun visie, standpunten en kritiek op het gevoerde beleid van de bestaande partijen kenbaar te maken worden de kiezers de mogelijkheid ontnomen om kennis te maken met de nieuwe partijen.

MultiVolksPartij lijst 23 die op 7 Maart a.s aan de gemeente raad verkiezingen in Den Haag zal deelnemen is van mening dat de media een bijzondere verantwoordelijkheid hebben om de democratische ontwikkeling te bewaken en de nodige aandacht hieraan te besteden.

Gezien het feit dat bijvoorbeeld in Den Haag 19 nieuwe partijen aan de verkiezing deelnemen geeft aan hoe groot de ontevredenheid met de bestaande partijen en hun in de afgelopen jaren gevoerde beleid en daarmee de roep om verandering is.

Desondanks wordt dit historisch belangrijke politieke ontwikkeling nergens in de media vermeld dan wel onvoldoende belicht, domineert het behoudzucht van de gevestigde partijen ondersteund door de media die de publieke opinie, en het stemgedrag van de kiezers eenzijdig en partijdig beïnvloedt.

Het gevolg hiervan is dat de politiek bestuurlijke vernieuwing waarover in het verleden zowel in de politiek als in de media overvloedig werd gesproken word belemmerd, doordat nieuwe initiatieven van de zwijgende ontevreden meerderheid bij voor baat worden uitgesloten.

Vooral gezien het feit dat de nieuwe partijen niet zoals de bestaande partijen worden gesubsidieerd, beschikken de bestaande partijen hierdoor in tegenstelling tot de nieuwe partijen over ruime financiële middelen om hun campagne te financieren en zodoende hun visie, denkbeelden en standpunten kunnen uitdragen.

Daar bovenop komt dat de media waarop de nieuwe partijen het meest aangewezen zijn hen negeert door de meeste zend tijd aan de bestaande partijen te besteden.

Dit is niet alleen oneerlijk, onrechtvaardig maar in het bijzonder in strijd met de journalistieke objectiviteit en de democratische beginselen van onze rechtstaat.

Mede door de negering van nieuwe initiatieven die een alternatief bieden op de bestaande partijen waarin een grote groep niet stemmers zich niet herkennen zal naar de mening van de MultiVolksPartij de kloof tussen de grote groep niet-stemmers en de politiek niet overbrugd kunnen worden.

Als u ontevreden bent over het door de gevestigde politieke partijen gevoerd beleid in de afgelopen jaren en nieuwe politieke vertegenwoordigers in de gemeenteraad wilt hebben die naar uw stem luisteren en ernaar handelen, waardoor de politiek bestuurlijke vernieuwingen kunnen plaatsvinden, moet u op 7 maart aanstaande vooral niet thuis blijven uit protest want dan blijft de huidige politiek bestuurlijke situatie ongewijzigd en kunt u weer 4 jaar ergernis en frustraties tegemoet zien.

MultiVolksPartij roept:
a) Alle nieuwe partijen op die dezelfde ervaring hebben om contact met ons op te nemen. b) Alle Haagse kiezers op die voor gelijkwaardigheid, participatie en acceptatie van de etnische culturele en achtergestelde groepen in de Nederlandse samenleving zijn, om onze multiculturele politieke rap-battle manifestatie die a.s. zondag vanaf 19.30 in de Concordia theater zal plaatsvinden bij te wonen en te gaan stemmen c) Alle kiezers op die tegen de discriminatie van nieuwe partijen en voor politieke vernieuwing zijn om te gaan stemmen.

Voor nadere Informatie Tel. 070-388 6999 Fax. 070-3300862 Mobiel. 06-52193116 www.multivolkspartij.nl

Namens het bestuur.

Dhr. R.R.A. Maduro(Voorzitter)
Dhr. J.A. Thijm (Penningmeester)