Ministerie ez

http://www.minez.nl

Ministerie van Economische Zaken
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Persuitnodiging
3 maart 2006

Startbijeenkomst voorlichting over REACH

Op dinsdag 7 maart 2006 geven Minister Brinkhorst (Economische Zaken) en staatssecretaris Van Geel (Milieu), samen met de voorzitters van VNO-NCW en MKB-Nederland, de heren Wientjes en Hermans, de aftrap van de voorlichting over REACH, de nieuwe Europese regelgeving voor chemische stoffen. Zij zullen onder meer betrokken brancheorganisaties en Kamers van Koophandel informeren over de voorlichting en over de strekking van de regelgeving.

De voorlichting is opgezet door de ministeries van EZ, VROM, SZW, VWS en LNV, de koepel organisaties VNO-NCW en MKB-Nederland en de brancheorganisaties VNCI, FME, Koninklijke Metaalunie, VVVF, FOCWA, NVZ en VHCP.

REACH is een omvangrijke en complexe Europese verordening over chemische stoffen, met belangrijke consequenties voor een grote groep van bedrijven. De afkorting staat voor Registratie, Evaluatie en Autorisatie van Chemische stoffen.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.30 uur. Vanaf 13.30 uur wordt u ontvangen in de Lounge met koffie en thee en na afloop staat er een borrel klaar. De bijeenkomst vindt plaats in de grote zaal van VNO-NCW (Bezuidenhoutseweg 12, Malietoren, 7e verdieping) te Den Haag.

Uw redactie is van harte genodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl
Voor journalisten: Jelle Wils, persvoorlichter, telefoon (070) 379 64 64, e-mail: J.Wils@minez.nl