Politie Haaglanden

persberichten 6 maart

Haaglanden, 06-03-2006

Verdachte colporteert illegaal voor kankerfonds Zoetermeer Zondag 5 maart rond 16.15 uur is een 24-jarige Zoetermeerder bij een flatgebouw aan het Hoevenbos aangehouden. De man wordt die ervan verdacht illegaal te collecteren voor het kankerfonds. Een bewoner vertrouwde het niet en belde de politie. Bij het zien van de politie ging de man ervandoor, maar hij kon even later in de omgeving van de flat worden aangehouden. De politie sluit niet uit dat de verdachte mogelijk in verband kan worden gebracht met een eerdere straatroof die week. De 24-jarige wordt dinsdag voorgeleid aan het openbaar ministerie.

Doorrijding na aanrijding
Zoetermeer Een 43-jarige Leidenaar werd zondag 5 maart rond 20.15 uur in zijn woning aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het doorrijden na een aanrijding in de Van der Hagenstraat. De verdachte was partij bij een kop-staart aanrijding met een 43-jarige Haagse automobilist. Op basis van het kenteken kon de Leidenaar worden achterhaald. De man had gedronken; 750 ugl. Het rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van negen uur. (De oorzaak van de aanrijding is niet bekend).

Fietser let niet goed op
Zoetermeer Een 20-jarige Zoetermeerse fietser reed zondag 5 maart rond 21.30 uur over de Willem de Zwijgerlaan en stak zonder opletten plotseling de weg over. Een 68-jarige tegemoetkomende automobiliste uit Zoetermeer kon de fietser niet meer ontwijken. De fietser raakte door de val gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Zes aanhoudingen poging inbraak
Zoetermeer De politie hield maandag 6 maart rond 05.00 uur zes Hagenaars en Zoetermeerders aan in de leeftijd tussen de 15 en 33 jaar. Het zestal probeerde in te breken in het winkelcentrum aan de Petuniatuin. Een oplettende voorbijganger alarmeerde de politie. Toen agenten bij het winkelcentrum kwamen, gingen de mannen ervandoor. Na een korte zoektocht konden alle verdachten worden aangehouden en worden ingesloten.

Inbrekers aangehouden
Den Haag - Surveillerende agenten hebben maandagmorgen 6 maart omstreeks 01.00 uur twee Hagenaars aangehouden. De agenten reageerden op een melding dat in een winkel aan de Dierenselaan werd ingebroken. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de daders al gevlogen. In de omgeving van de winkel zagen zij twee mannen lopen waarvan het signalement overeenkwam met de door getuigen opgegeven omschrijving van de daders. Hierop zijn de mannen, van respectievelijk 24 en 25 jaar, aangehouden op verdenking van de inbraak en overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontrole
Den Haag - Tijdens een snelheidcontrole op de Erasmusweg heeft Politie Haaglanden zondagmiddag tussen 14.30 uur en 18.45 uur 181 bestuurder bekeurd. In totaal werden 1100 voertuigen op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Verdachten auto-inbraak aangehouden
Den Haag - Drie Haagse jongens van 14, 15 en 17 jaar oud zijn op zondag 5 maart omstreeks 21.30 uur aangehouden in de Lubeckstraat en de 2e Schuijtstraat. Getuigen zagen de jongens inbreken in een personenauto en belden de politie. Op basis van het signalement kon de politie de verdachten aanhouden. Er is een onderzoek ingesteld naar de betrokkenheid van de verdachten.

Rijden onder invloed
Den Haag - Een 34-jarige man uit Hoogvliet werd op zondag 5 maart rond 12.00 uur aangehouden in de Weimarstraat. De politie vond dat de bestuurder vreemd rijgedrag vertoonde en hield hem aan. Bij controle bleek dat hij geen papieren kon tonen en dat hij onder invloed was van alcohol. Aan het bureau blies hij 775 ug/l en gaf de verdachte een valse naam op. Hij kreeg voor alle drie de feiten een proces-verbaal.

Opgeven valse naam komt duur te staan
Den Haag - Op maandag 6 maart om 1.35 uur hield de politie een 36-jarige man uit Den Haag aan voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Agenten controleerden het voertuig op de Valkenboslaan. Toen de verdachte de kentekenpapieren overhandigde en zei dat hij de eigenaar van het voertuig was, bleek al snel bleek dat hij een valse naam opgaf. Ook de tweede naam die de verdachte gaf bleek vals te zijn. Toen de politie achter zijn echte identiteit kwam, bleek dat de verdachte niet in het bezit was van een rijbewijs. De auto is in beslag genomen en de verdachte werd meegenomen naar het politiebureau.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - De politie heeft op zondag 5 maart om 18.00 uur op de eerste etage van een woning op de 2de Riemerstraat een hennepkwekerij aangetroffen van 247 planten. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat de bewoner op de tweede etage een melding deed van inbraak in zijn woning. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding
Den Haag - Een 60-jarige automobilist uit Den Haag is op zondag 5 maart om 19.35 uur op de Burgemeester Patijnlaan aangehouden. De politie werd naar de Burgemeester Patijnlaan gestuurd omdat er een aanrijding was gebeurd. Ter plaatse aangekomen, bleek de verdachte een aanrijding te hebben veroorzaakt. De verdachte was onder invloed van drank en werd aangehouden. Aan het bureau blies de man 730 ugl. Ook bleek de Hagenaar in het bezit te zijn van een gestolen invalidenparkeerkaart. Het slachtoffer van de aanrijding is met de schrik vrijgekomen.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag - Op zondag 5 maart om 23.25 uur is op de Zuidwal een 18-jarige jongen uit Schiedam aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder viel op doordat hij een gesloten verklaring negeerde. Bij staande houding verklaarde de jongen dat hij bezig was met rijlessen, maar nog geen rijbewijs te hebben. Hierop is de jongen aangehouden en is aan het bureau proces verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed verdovende middelen
Den Haag - Op maandag 6 maart om 2.30 uur is op de Parallelweg een 36-jarige Hagenaar aangehouden. Tijdens een controle verklaarde de bestuurder verdovende middelen te hebben gebruikt. Hierop is de man aangehouden en is op het bureau een bloedproef afgenomen. Later bleek de verdachte ook een valse naam te hebben opgegeven en te rijden met een volledige ontzegging. Er is proces verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden na poging inbraak
Den Haag - Op zondag 5 maart om 20.00 uur zijn in de Stortenbekerstraat twee jongens van 15 en 16 jaar afkomstig uit Den Haag aangehouden. De jongens waren verdachten van een poging tot inbraak. De bewoner zag de jongens over het hek klimmen bij zijn woning. Door middel van een goed signalement konden de verdachten worden aangehouden.

Aanrijding in wasstraat
Rijswijk Op zondag 5 maart om 10:00 uur vond er in Rijswijk een zogenaamde kop/staart aanrijding plaats. Op zich niet zo ongebruikelijk, ware het niet dat deze plaats vond in de wasstraat aan de Prinses Beatrixlaan. Een auto was klaar met wassen, maar de bestuurder reed niet direct de wasstraat uit en bleef voor de uitrit nog even staan. Het daarop volgende voertuig bestuurd door een 32-jarige Rijswijker kon vervolgens niet meer voorkomen dat de wasmachine zijn voertuig naar voren duwde tegen de treuzelende automobilist. Eenmaal buiten werd slecht lichte schade geconstateerd.

Jongeren (16 en 14) stelen kleding uit zwembad
Naaldwijk Op zondag 5 maart om 15:00 uur werd van een viertal personen die aan het zwemmen waren in het zwembad De Hoge Bomen enkele kledingstukken en schoenen weggenomen. Na de zwempartij ontdekte het viertal dat zij hun kleding kwijt waren. Het spoor leidde al snel naar twee jongeren (16 en 14 jaar oud) woonachtig in Naaldwijk. Nadat de politie de jongens thuis had opgehaald, trof zij in de woning een gedeelte van de buit aan. De jongeren werden aangehouden en zitten nog vast voor nader verhoor. Op maandag 7 maart zal er nader overleg met justitie plaats vinden.

Diefstal auto na hengelen
s-Gravenzande - Tussen zondag 5 maart te 22:00 uur en maandag 6 maart te 05:00 uur werd vanaf de Marnixlaan een personenauto, merk BMW gestolen. Naar alle waarschijnlijkheid werden de autosleutels uit de brievenbus gehengeld. Immers nadat de eigenaar de diefstal ontdekte bleek dat de sleutels van het rekje in de gang weg waren. Het gaat om een BMW, type X3, zwart van kleur en voorzien van het kenteken 61 PH JR.

Pitbullachtige hond in beslag genomen
Wassenaar Op zondag 5 maart om 18:00 uur werd in een caravan aan de Rijksstraatweg een putbullachtige hond aangetroffen. De eigenaar (35-jarige Hagenaar) kon geen officiële documenten (stamboom) overhandigen. De hond werd vervolgens in beslag genomen. De rechter beslist wat er met de hond gebeurt.

Dronken bestuurder klem gereden
Leidschendam - Op maandag 6 maart rond 02:30 uur werd op de Noordsingel een 30-jarige automobilist uit Leidschendam aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Surveillerende politieagenten trachtten de man tot stoppen te dwingen, maar de man had kennelijk niets in de gaten en reed onverminderd door. Uiteindelijk wisten zij de man ter hoogte van het winkelcentrum Leidsenhage klem te rijden. Bij het aanspreken van de bestuurder, kwam de alcohollucht de agenten al tegemoet en bleek dat hij twee geopende flessen bier in zijn jas had. Aan het bureau moest de verdachte een alcoholtest afleggen, maar na vier pogingen zonder resultaat werd van hem een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Gewond na voorrangsfout
Leidschendam Een 54-jarige Hagenaar is op zondag 5 maart rond 12:00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Vlietweg. De Hagenaar verleende geen voorrang aan een eveneens 54-jarge automobilist uit Leidschendam. De Hagenaar zag bij het afslaan (richting Rijksweg A4) de rechtdoor rijdende Leidschendammer over het hoofd. Hij werd met een hoofdwond vervoerd naar een naburig ziekenhuis.