Persberichten district Eemland zuid, 10.10 uur

Utrecht, 06-03-2006

60 km/u te hard

AMERSFOORT Een 30-jarige Amersfoorter is zondagmiddag betrapt met een gecorrigeerde snelheid van 141 kilometer per uur op de Rondweg-Zuid, waar maximaal 80 mag worden gereden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Agenten van de Regionale Verkeersdienst controleerden omstreeks 17.30 uur met een onopvallend videovoertuig. De automobilist trok hun aandacht op de Emmalaan doordat hij wel erg vlot van het verkeersplein wegreed richting de Stichtse Rotonde. Daarop zetten zij de achtervolging in. Op de Rondweg-Zuid zetten zij hem aan de kant. De man wenste geen verklaring te geven voor zijn haast.

Rijden onder invloed

LEUSDEN Een 22-jarige Leusdenaar is in de nacht van zondag op maandag betrapt met te veel drank op achter het stuur.

Agenten zagen hem omstreeks 01.25 uur rijden over de Hamersveldseweg en lieten hem blazen. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de man een alcoholgehalte had van 365 ug/l. Omdat de Leusdenaar beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingenomen. Ook kreeg hij een rijverbod van drie uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

HOOGLAND Bij een alcoholcontrole op de Bunschoterstraat in Hoogland liep in de nacht van zondag op maandag een 44-jarige automobilist uit Amersfoort tegen de lamp. Omstreeks 01.45 uur moest de man blazen. Uit de ademtest op het bureau bleek dat hij een alcoholgehalte had van 370 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Autokraker aangehouden

AMERSFOORT Een 23-jarige Amersfoorter is zondagmiddag aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto op de Gasthuislaan.

Kort na de melding van de inbraak omstreeks 13.00 uur zag een politieagent de man fietsen op de Vermeerstraat. Toen hij staande werd gehouden, viel een aantal goederen van onder zijn jas op de grond. Daarop wilde de agent hem aanhouden, maar de man ging er vandoor. Na een korte achtervolging kon hij alsnog worden aangehouden. De autoradio is in beslag genomen.

Man in gezicht geslagen met glas

AMERSFOORT Een 21-jarige man uit Hoogland is in de nacht van zaterdag op zondag door een onbekende in het gezicht geslagen met een glas. Dat gebeurde in een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat.

De politie kreeg omstreeks 01.30 uur een melding van de vechtpartij. Voor de deur van de uitgaansgelegenheid troffen de agenten het slachtoffer aan met een bebloed gezicht en diverse verwondingen rond zijn oog. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij meteen is geopereerd. Hij zal blijvend letsel overhouden. De toedracht van de vechtpartij is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.