Northern Trust wint een mandaat van 7,5 miljard euro voor ...

Northern trust corporation

Northern Trust wint een mandaat van 7,5 miljard euro voor een vermogensdienstenpakket in Nederland

AMSTERDAM, Nederland, March 6 /PRNewswire/ --

Northern Trust kondigde vandaag aan dat het bedrijf een mandaat in de wacht heeft gesleept ter waarde van 7,5 miljard euro (circa US$ 9 miljard) van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Beroepsvervoer over de weg ("Vervoer" en de verbonden fondsen (gezamenlijk "het fonds" genoemd)) voor wereldwijde custody, controle van nalevingsvereisten, meting van de resultaten, commission recapture (korting voor pensioenregelingen door makelaarstransacties via de beleggingsbeheerders) en het uitlenen van effecten. Vervoer is de Nederlandse pensioenregeling voor de reis- en vervoersector.

"Wij zijn zeer gelukkig met de keuze van Northern Trust als de hoofdbewaarder. De keuze werd gemaakt na een diepgaand en zorgvuldig selectieproces waarbij Patrick Groenendijk, het hoofd van onze beleggingsdienst, en onze consulenten, Goris & Partners, waren betrokken", aldus Hans Van der Klink, de waarnemend Managing Director van het fonds. "Wij zijn begonnen met een volledige heroriëntering van de manier waarop de activa en passiva van het fonds worden beheerd en de aanstelling van Northern Trust is hierbij de eerste, belangrijke stap."

De heer Van der Klink, een partner bij Boer & Croon in Nederland, voegde nog toe: "Wij hebben een klein, maar zeer deskundig bestuursbureau opgericht, in combinatie met een model van fiduciair vermogensbeheer, dat de kern zal vormen van de nieuwe structuur. Wij denken dat ons model een reële kans maakt om een voorbeeld te worden van goede bestuurspraktijken voor kleinere en middelgrote pensioenfondsen in Nederland."

Eric Pouwels, manager voor ontwikkeling van vermogensbeheerdiensten voor Nederland bij Northern Trust verklaarde: "Wij zijn opgetogen dat Vervoer voor ons heeft gekozen voor de levering van de essentiële diensten die het bedrijf nodig heeft om deze belangrijke wijzigingen te verwezenlijken. Pensioenfondsen in Nederland zijn gesofisticeerd en dynamisch en bij Northern Trust worden permanent nieuwe oplossingen ontwikkeld en bestaande oplossingen verbeterd om te voldoen aan de uitdagingen van deze veeleisende markt."

Info over Northern Trust

Northern Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) is een toonaangevend bedrijf voor beleggingsbeheer, vermogens- en fondsadministratie, fiduciaire en bankoplossingen voor bedrijven, instellingen en vermogende privé-personen over de hele wereld. Northern Trust, een multibank-houdstermaatschappij, is gevestigd in Chicago in de VS en beschikt over een groeiend netwerk van 84 kantoren in 18 Amerikaanse staten en van internationale kantoren in 11 locaties in Noord-Amerika, Europa en Asia-Pacific. Per 31 december 2005 had Northern Trust voor US$ 2,9 biljard vermogen in bewaring en voor US$ 618 miljard vermogen in beheer. Northern Trust werd opgericht in 1889 en heeft een reputatie opgebouwd als toonaangevend bedrijf in de sector door de combinatie van high-touch-service en deskundigheid met vernieuwende producten en technologie. Meer informatie kunt u lezen op www.northerntrust.com.

Website: www.northerntrust.com