Gemeente Apeldoorn

Stembureau in historische trein maakt stemmen voor Apeldoornse treinreizigers gemakkelijk

Kiezen in de historische trein de Alsthom 2530 Voor de gemeenteraadsverkiezingen op dinsdag 7 maart heeft de gemeente Apeldoorn de beschikking over een extra stembureau in een historische trein van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. Omdat Apeldoorners kunnen kiezen in welk stembureau zij hun stem willen uitbrengen, richt Apeldoorn dit stembureau in op het NS-station, zodat veel Apeldoornse OV-reizigers er gebruik van kunnen maken.

Diesellocomotief
De VSM-trein is een diesellocomotief van het type Alsthorn 2530 uit het jaar 1957; in het salonrijtuig achter de locomotief wordt een stembureau ingericht. Een VSM-spoorbeambte in historisch uniform is bij de trein aanwezig. In tegenstelling tot de 82 andere stembureaus in Apeldoorn is het stembureau in de trein niet toegankelijk voor minder validen.

Stemmachine voor blinden en slechtzienden
Verder doet Apeldoorn mee aan een proef met een stemmachine voor blinden en slechtzienden. In het stemlokaal in Woon- en Zorgcentrum Hubertus staat naast een gewone stemmachine ook een stemmachine met de mogelijkheid van auditieve ondersteuning. Voor blinden en slechtzienden biedt deze voorziening de mogelijkheid dat zij nu zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 6-mrt-2006 10:47