Gemeente Barendrecht

Dinsdag 7 maart:
Verkiezingsavond in het gemeentehuis

BARENDRECHT * Op dinsdag 7 maart zijn op de meeste plaatsen in Nederland gemeenteraadsverkiezingen en ook de inwoners van Barendrecht kunnen op die dag naar de stembus. De gemeente Barendrecht organiseert die dag rondom de gemeenteraadsverkiezingen een speciale avond in de centrale hal van het Barendrechtse gemeentehuis. GeĂŻnteresseerden zijn vanaf 20.30 uur van harte welkom om samen met de politieke partijen het hoogtepunt -de uitslag- van de verkiezingen mee te maken.

De centrale hal van het gemeentehuis is op 7 maart geheel in verkiezingsstijl aangekleed. Via twee schermen is het mogelijk de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Barendrecht en Nederland te volgen. Tijdens de avond wordt gesproken met vertegenwoordigers van de Barendrechtse politieke partijen en uiteraard wordt hun reactie gevraagd op de (tussentijdse) uitslagen. Burgemeester J. van Belzen maakt aan het einde van de avond de verkiezingsuitslag bekend.

Op 7 maart kunnen de inwoners van Barendrecht van 07.30 uur tot 21.00 uur op de stembureaus terecht. Klokslag 21.00 uur gaan de stembureaus echt dicht. Dan wordt direct met het tellen van de stemmen begonnen. Aangezien het stemmen in Barendrecht per computer gebeurt, is de uitslag naar alle waarschijnlijkheid omstreeks 22.00 uur bekend.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht