Politie Haaglanden

Persberichten Haaglanden

Haaglanden, 07-03-2006

Dronken achter het stuur
Den Haag- Op 7 maart rond 00.30 uur hielden surveillerende politieagenten bij het Hubertusviaduct een 63-jarige Zoetermeerse automobilist staande voor een alcoholcontrole. De man wilde niet mee werken en is daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 985 ugl. Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man al eerder was ingevorderd. Tegen de Zoetermeerder wordt proces-verbaal opgemaakt.

65-jarige gewond bij aanrijding
Den Haag- Op 6 maart rond 9.30 uur is een 65-jarige Haagse fietser bij de Paul Krugerlaan gewond geraakt. Op de Paul Krugerlaan opende een 51-jarige Haagse automobilist plotseling zijn portier. De 65-jarige kon het portier niet ontwijken en kwam ten val. De Hagenaar is met een hoofdwond vervoerd naar een ziekenhuis.

Zaak Politie Haaglanden bij Opsporing Verzocht
Den Haag Vanavond dinsdag 7 maart is Politie Haaglanden met een opsporingsbericht te zien in het programma Opsporing Verzocht van de AVRO.
In de uitzending zullen beelden worden vertoond van een grote groep personen die er van worden verdacht het spelershome van de Supporters van ADO Den Haag te hebben overvallen. Op vrijdag 10 februari omstreeks 23.00 uur werd dit spelershome in het Zuiderpark overvallen door de groep en werden de aanwezige personen in dat home mishandeld. In de uitzending van vanavond wordt een oproep gedaan aan het kijkerspubliek of zij één of meerdere personen uit deze groep herkennen.

Aanrijdingen A12 zorgen voor lange files
Zoetermeer - Maandag 6 maart rond 16.30 uur waren twee losstaande kop-staart aanrijdingen met meerdere voertuigen de oorzaak van lange files op de Rijskweg A12 richting Zoetermeer. Twee rijstroken waren een lange tijd afgesloten. Niemand raakte gewond.

Benzinelucht
Zoetermeer - De politie kreeg maandagavond 6 maart een melding van een benzinelucht in kelderboxen in een flat aan de Van Leeuwenhoeklaan. Uit voorzorg werden bewoners gewaarschuwd. Agenten hebben samen met de brandweer de kelderboxen geïnspecteerd. De benzinedampen waren afkomstig van een eerdere lekkage in de ochtend aan een brommer.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Zoetermeer - Vrijdag 3 maart rond 18.00 uur ontstonden problemen na een verkeerssituatie tussen een 23-jarige Zoetermeerder en een 20-jarige plaatsgenoot. De irritaties ontstond toen de 20-jarige bijna tegen de achterzijde van zijn auto was gereden bij de Wattstraat. Ter hoogte van de rotonde Stephensonstrat botste de twee auto's tegen elkaar en ontstond tussen beide een handgemeen. De 23-jarige raakte gewond aan het gezicht. De 20-jarige Zoetermeerder werd aangehouden voor mishandeling. Politie Zoetermeer wil graag in contact komen met getuigen die informatie hebben over dit incident. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan het politiebureau of te bellen via 0900-8844.

Rijden op de scooter met een slok teveel op
Den Haag - Op dinsdag 7 maart rond 02.05 uur heeft de politie op de Rjiswijkseweg een 42 jarige Hagenaar staandegehouden voor het rijden op een scooter zonder verlichting. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring rook de politie alcohol. Bij de blaastest aan het politiebureau blies de man 325 ug/l.

Bekeuringen tijdens verkeersactie
Den Haag - Op maandag 6 maart tussen 09.10 uur en 10.40 uur hield de politie een verkeersactie op de Waldorpstraat. In totaal werden 50 voertuigen gecontroleerd, waarvan 9 bestuurders een bekeuring kregen voor het rijden zonder rijbewijs en het niet dragen van de autogordel.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - Op dinsdag 7 maart omstreeks 03.49 uur heeft de politie in de Vriezenstraat een hennepkwekerij in voorbereiding aangetroffen. Twee Hagenaars van 27 en 31 jaar waren in het bezit van een kartonnen doos met daarin diverse materialen die bij een hennepkwekerij gebruikt worden. In de woning trof de politie in twee kamers een in voorbereiding zijnde hennepkwekerij aan. De politie reageerde op een melding over het veelvuldig slepen met dozen uit een bestelbus. Beide verdachten zijn aangehouden.

Bromfiets kwijt
Den Haag De politie heeft maandag 6 maart om 16.30 uur op de Statenlaan een 15-jarige jongen uit Den Haag staande gehouden. De jongen reed op een bromfiets, die was opgevoerd. Bij controle van de bromfiets bleek dat een rem niet werkte, een achterband geen profiel had, het achterlicht stuk was en het verzekeringsplaatje dateerde uit 2004. De bromfiets werd in beslag genomen. De jongen werd met een reeks bekeuringen heengezonden.