AutoRai

Repsol Mitsubishi Ralliart klaar voor FIA Cross-Country World Cup 2006

(3/7/2006)
Het nieuwe Cross-Country seizoen gaat van start met een even prachtig al zwaar evenement: de Patagonia-Atacama rally. Dakar-winnaar Luc Alphand en Joan Roma rijden beiden met een Mitsubishi Pajero Evolution en starten op 7 maart in het noordelijke deel van Patagonië (Argentinië) om hopelijk op 16 maart in Iquique (Chili) te finishen. Oud skikampioen Luc Alphand heeft nog nooit een rally gereden in Argentinië, maar hij kent het land wel uit zijn skicarrière. Hij trainde destijds regelmatig in de bergen van Bariloche en blaakt uiteraard van het zelfvertrouwen na zân succes in âLe Dakarâ begin dit jaar. Zijn bekendheid, maar niet in de laatste plaats Alphandâs deskundigheid op het gebied van de skisport bracht hem onlangs als commentator naar de Winterspelen in Turijn en hij is naar eigen zeggen weer helemaal âfris in de kopâ.

Teamgenoot Joan (âNaniâ) Roma (3^e in Dakar 2006) nam vorig jaar voor het eerst deel aan deze rally en behaalde een mooie 4^e plaats met zijn Mitsubishi L200 Pick-Up.

Een lange en zware test voor mens & materiaal
Het Repsol Mitsubishi Ralliart team stuurt in totaal 28 teamleden naar Zuid-Amerika. De openingsrally van het Cross-Country seizoen is een uitermate belangrijk evenement voor hoofdsponsor Repsol en het stelt de Mitsubishi-crew in de gelegenheid weer het wedstrijdgevoel te krijgen alvorens later dit seizoen de strijd aan te gaan met aartsrivaal Volkswagen.

Het is de bedoeling zo snel mogelijk een beslissing te nemen over het hele Cross-Country programma van dit jaar, vooral omdat de eventuele ontwikkeling van de nieuwe Pajero Evo MPR13 daarin centraal zal staan.

Volgens teamdirecteur Dominique Serieys lijkt de Zuid-Amerikaanse rally in zekere zin wel op de Dakar Rally, vooral omdat er dit jaar veel meer zandduinen in het parcours zitten. âHet wordt een zware test voor mens en materiaal, maar we zijn ook uit op revanche voor het niet optimale resultaat van vorig jaar. Toen hadden we de rally eigenlijk moeten winnenâ. Hoe dan ook, de deelnemers zullen zeker genieten van de prachtige vergezichten vanaf de rug van het Andes-gebergte en in het maanlandschap van de Atacama-woestijn, die te boek staat als de droogste plek op de aardbol.

BedrijfsautoRAI.nl