29
30
31
/> Maart 2006

Nieuwe toekomst Maduro Travel in Den Haag
Grootste en best gespecialiseerde reiscentrum voor Caribisch gebied In het bijzijn van de Gevolmachtigde ministers van de Nederlandse Antillen en Aruba, de heren P.R.J. Comenencia en F.W. Croes, heeft oprichter John Fentener van Vlissingen van reismultinational BCD maandag het compleet vernieuwde reisbureau Maduro Travel aan het Noordeinde in Den Haag feestelijk heropend.
Afbeelding
John Fentener van Vlissingen en de gevolmachtigd ministers van Aruba en de Nederlandse Antillen, de heren F.W. Croes en P.R.J. Comenencia, bij de opening van Maduro Travel aan het Noordeinde in Den Haag.

Maduro Travel maakt deel uit van Airtrade Holding B.V. - een dochterbedrijf van BCD - waartoe ook de 140 all round reisbureaus VakantieXperts en Vliegwinkel.nl behoren.

Antillen en Caribisch gebied
Maduro Travel is al meer dan 50 jaar het grootste en best gespecialiseerde reisbureau in Nederland voor de Nederlandse Antillen en het Caribische gebied. Het reisbureau in Den Haag begon in 1955 als uitbreiding van het import- en exportkantoor in Den Haag van handelskantoor en scheepvaartagent S.E.L. Maduro & Sons op Curaçao. De aanleiding hiertoe was de opening van het Kabinet van de Gevolmachtigd Minister van de Nederlandse Antillen, waardoor een intensiever reisverkeer ontstond tussen Nederland en de Nederlandse Antillen.

One-stop-shopping
Het gerenommeerde reisbureau met tien balies trekt klanten uit heel Nederland vanwege zijn 'one-stop-shopping' concept. Aan het Noordeinde weet men zich verzekerd van het totale aanbod voor de Caribbean én ruim 25 reisspecialisten die de eilanden in en de landen rondom de Caribische Zee op hun duimpje kennen.

Reisbibliotheek
De website van Maduro Travel - www.madurotravel.nl - is naast een uitgebreid online te reserveren reisaanbod voorzien van een reisbibliotheek waar men boeken en dvd's kan bestellen. De digitale boodschappenkar is direct gekoppeld met bol.com.

Individueel maatwerk
Naast het aanbod van alle bekende Nederlandse reisorganisaties naar de Nederlandse Antillen en het Caribische gebied is Maduro Travel vooral gespecialiseerd in individuele maatwerkreizen. De eigen reisprogramma's van Maduro Travel zijn zeer uitgebreid. Het paradepaardje is vanzelfsprekend de gids met een breed aanbod naar de Nederlandse Antillen, Aruba & Suriname, inclusief huwelijksreizen en trouwarrangementen.

Vakantiewaaier
De tweede gids omvat het aanbod Caribische Stranden, Cruises & Costa Rica en maakt de Caribische vakantiewaaier compleet. Voor klanten met speciale wensen zijn er daarnaast nog mogelijkheden om individuele reizen samen te stellen op basis van eigen inkoop van losse reisonderdelen, zoals vliegtickets, accommodaties, excursies en autohuur.

Caribbean Xperts
Om het eigen reisaanbod ook landelijk onder de aandacht te brengen heeft Maduro Travel de nieuwe merknaam Caribbean Xperts geïntroduceerd. De twee reisgidsen van Caribbean Xperts worden aangeboden door de 140 reisbureaus van VakantieXperts en http://www.caribbeanexperts.nl/. Via deze website kan het totale reisaanbod van beide programma´s ook online gereserveerd worden.

Eén adres
Met het gespecialiseerde reisbureau Maduro Travel, de eigen touroperating met private label reisgidsen, de websites en het professionele call center maakt Airtrade via de diverse verkoopkanalen optimaal gebruik van de specialisatie over één vakantiegebied op één adres.

Groeiende vraag
Met het Caribische kenniscentrum aan het Noordeinde in Den Haag komt Airtrade tegemoet aan de groeiende vraag naar specialistische kennis en maatwerkreizen in combinatie met een goede
prijs-kwaliteitverhouding bij de verkoop van verre reizen. In de toekomst zal Airtrade meer landelijke centra openen voor verre reizen die gespecialiseerd zijn in bepaalde reizen of reisbestemmingen.

Afbeelding