Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Oplevering Burgemeester Eliasstraat vertraagd

Het groot onderhoud aan de Burgemeester Eliasstraat vindt plaats tussen de Burgemeester de Vlugtlaan en de Burgemeester van Tienhovengracht. Bij de opknapbeurt gaat het om onderhoud aan de rijweg en de aangrenzende voetpaden. Waar nodig, worden riolering, kabels en leidingen vernieuwd.

Vanwege de veiligheid voor voetgangers en overige verkeer krijgt de Burgemeester Eliasstraat een inrichting als 30 km zone. Bij de Burgemeester Van Tienhovengracht wordt de kruising verhoogd aangelegd en bij de Burgemeester de Vlugtlaan komt een inritconstructie.

De fietsoversteek bij het Gerbrandypark richting winkelcentrum 40-45 komt voor de veiligheid op een verhoogd plateau te liggen. Fietsers uit en naar het Gerbrandypark krijgen voorrang op het verkeer van de Burgemeester Eliasstraat.

De rijweg van de Burgemeester Eliasstraat wordt smaller. Omdat in de huidige situatie weinig wordt geparkeerd, blijft het aantal parkeerplaatsen beperkt. Voor de Otto Heldringschool komen voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor halen en brengen van leerlingen.

De riolering in de rijweg wordt vernieuwd en de openbare verlichting wordt verbeterd. Naast de bestaande lichtmasten komen in het voetpad extra lichtmasten te staan.

Zie voor details het definitief ontwerp in de bijlage.

Wanneer?
De uitvoering is gestart op maandag 14 november 2005 en duurt nu tot begin april 2006.

Gefaseerde uitvoering
Het werk wordt in 2 fasen uitgevoerd om u zo weinig mogelijk (langdurige) overlast te bezorgen en de buurt zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Achtereenvolgens komen de volgende delen van de straat aan de beurt:

Fase 1:
Start tussen de Burgemeester de Vlugtlaan tot aan de inrit/ingang van het Cornelis van Rijplantsoen. Die blijft dus bereikbaar. Start werkzaamheden 14 november, gereed maart 2006.

Fase 2:
Vanaf ingang Cornelis van Rijplantsoen tot aan de Burgemeester van Tienhovengracht. Bij het Cornelis van Rijplantsoen komt noodbestrating om de woongebouwen voor auto's zo veel mogelijk bereikbaar te houden. IN de week van 20 maart wordt begonnen het de aanleg van de verhoogde kruising bij de Burgemeester Van Tienhovengracht. Verkeer via dit kruispunt is dan niet mogelijk. De Krijn Breurstraat blijft toegankelijk. Start fase 2 februari 2006, gereed april 2006.

Meer informatie
Voor informatie over het werk of de planning kunt u terecht bij projectleider Boy Busing, zijn gegevens staan hieronder.

Contact:
B. Busing

Bijlage(n):
Definitief ontwerp Burgemeester Eliasstraat bij Gerbrandpark