Gemeente Hengelo

Samenwerkingsovereenkomst Kristenbos ondertekend

Burgemeester Kerckhaert en de heer Vissers, directeur van Volker Wessels, hebben een overeenkomst getekend over het plangebied 'Kristenbos'. Dit ligt tussen Borne, Hengelo en het industrieterrein Westermaat Express. Het is de bedoeling dat daar bedrijven, woningen, scholen en sportvoorzieningen komen.

In deze samenwerkingsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd met ontwikkelaar Volker Wessels over de ontwikkeling van het gebied Kristbos. Zo zou er een Havo/VWO en een VMBO voor de Carmel scholenverenigingen Twickel en Grundel moeten komen. Ook zijn ongeveer 500 woningen en 5 ½ hectare bedrijventerrein gepland. Verder wordt gesproken met een aantal sportverenigingen over een mogelijke verplaatsing naar Kristenbos.

Terugblik

In 2002 wendde Ons Belang Ontwikkeling zich tot de gemeente met het verzoek mee te werken aan een woningbouw- en bedrijfsontwikkeling voor het gebied Kristenbos. Begin 2003 is er door de wethouders Onderwijs van de gemeenten Borne en Hengelo en de Stichting Carmel een studie verricht naar de mogelijkheden om in het grensgebied van Borne en Hengelo drie scholen voor voortgezet onderwijs te realiseren. In december 2003 is op basis van de rapportage "Gebundelde Gedachte" besloten een Nota van Uitgangspunten te vervaardigen. De opdracht was tweeledig: het vervaardigen van een Nota van Uitgangspunten (die in mei 2005 is vastgesteld door de colleges van Borne en Hengelo) en het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst met Ons Belang Ontwikkeling. De grondpositie van Ons Belang Ontwikkeling is nadien overgenomen door Volker Wessels. Met Volker Wessels zijn vervolgens de onderhandelingen gevoerd die hebben geleid tot de nu vastgestelde samenwerkingsovereenkomst.