Persberichten districten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 07-03-2006

Drie verdachten aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 maart drie verdachten aangehouden voor het plegen van een inbraak en diefstal van een auto.

Getuigen belden omstreeks 02.20 uur naar de politie omdat zij in de omgeving van de Wolter Heukelslaan inbraakgeluiden hoorden. Op weg naar de melding kreeg de politie de informatie dat een aantal verdachten in een auto gestapt waren en wegreden. De auto reed met hoge snelheid weg waarna een getuige zag dat het voertuig van de grond loskwam en met een harde klap neerkwam. Vermoedelijk werd er over een drempel gereden. De drie inzittenden vluchtte te voet verder omdat de auto het begeven had.

Een verdachte - een 22-jarige man uit Utrecht - kon op de Braamstraat worden aangehouden. De twee andere verdachten 26 en 32 jaar oud en afkomstig uit Utrecht werden aangehouden op de Burgemeester Reigerstraat en de Renstraat. De auto die de verdachten bij zich hadden bleek eerder gestolen te zijn in Utrecht. De verdachten werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Beginnend bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Hogelanden Westzijde heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde.

Omstreeks 02.10 uur kreeg een 26-jarige man uit Apeldoorn op de Hogelanden Westzijde een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de beginnend bestuurder te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk wees de analyse 700 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur werd hij naar huis gestuurd.

Chauffeur overvallen

UTRECHT Maandagmiddag werd een chauffeur van een vrachtwagen onder bedreiging gedwongen een stuk door de stad te rijden.

Een chauffeur stond omstreeks 17.30 uur te wachten op zijn bijrijder die nog in een zaak op de Oudenoord was. Plotseling werd het portier van de vrachtwagen geopend en stapte een onbekende man de vrachtwagen in. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de 19-jarige chauffeur gedwongen te gaan rijden.Vanaf de Oudennoord ging de rit via de David van Mollemstraat naar de Brailledreef om zo links af naar de Loevenhoutsedijk te rijden. Ter hoogte van de Rode brug moest de chauffeur stoppen en werden zijn autosleutel in het water gegooid. De verdachte stapte uit en liep weg richting de Brailledreef.

Op weg naar de melding zagen agenten een man op de Brailledreef lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt wat het motief van deze overval is geweest.

Man aangehouden voor diefstal van een fiets

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden voor het stelen van een fiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 16.30 uur op de Kaatstraat een man met een splinter nieuwe fiets lopen. Op de fiets zat een kapot slot. De agenten controleerden de 41-jarige man uit Utrecht. De man had geen goede verklaring hoe hij aan de fiets kwam.Uiteindelijk bleek dat de fiets bij het station in Driebergen gestolen was.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Troosterhof heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van levensmiddelen.

Personeel van de winkel zag omstreeks 13.45 uur een man zich verdacht gedragen en uiteindelijk levensmiddelen in zijn zak stoppen zonder deze eerst af te rekenen. Het personeel greep in en hield de man aan. De politie heeft de 68-jarige man uit Utrecht meegenomen naar het bureau.