Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Emmen, 07-03-2006

Verdachte van doorrijden na aanrijding aangehouden TWEEDE EXLOERMOND Dinsdagavond is een 49-jarige inwoner van Tweede Exloërmond aangehouden als verdachte van doorrijden na een aanrijding. Getuigen hadden gezien dat de man bij een café wegreed en daarbij tegen meerdere personenautos was gebotst. De bestuurder was na de botsingen niet gestopt, maar weggereden. Aan de hand van de getuigen verklaringen kon de man even later in zijn woning worden aangehouden. Hij gaf toe na de aanrijdingen weggereden te zijn. Verder bleek dat de man onder invloed verkeerde. Aan het bureau blies hij 1.3 promille. Uit het verdere onderzoek kwam naar voren dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs bleek in 2000 ongeldig verklaard te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Nadat deze zaak was afgehandeld, is de man opnieuw aangehouden, omdat hij nog 28 dagen gevangenisstraf tegoed had. (06-119740)

Gewond bij aanrijding
COEVORDEN In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee mannen van 27 en 30 jaar uit Coevorden gewond geraakt bij een aanrijding. De 30-jarige bestuurder reed over de Van Heutzsingel en verleende op de kruising met de Meindert van de Thijnensingel geen voorrang aan een van links komende auto, bestuurd door een 40-jarige inwoner van Coevorden. De brandweer kwam ter plaatse om de beide gewonde mannen uit de auto te halen. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Het letsel lijkt mee te vallen. (06-119777)

Bestuurder onder invloed met auto te water
MEPPEL In de nacht van maandag op dinsdag is een 29-jarige man uit Meppel aangehouden voor het rijden onder invloed. De blaastest gaf aan dat hij met 1.5 promille op achter het stuur had gezeten. De man liep tegen de lamp, omdat hij op de Eekhorstweg in een bocht rechtdoor ging en met zijn auto in het aldaar gelegen water terechtkwam. Met een nat pak en de schrik in de benen, kwam hij er verder goed vanaf. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en na verhoor heeft hij een dagvaarding mee gekregen. (06-119768)

Onderzoek naar woning inbraak
ASSEN Bij een inbraak in een woning aan de Narcisstraat zijn maandagavond diverse goederen gestolen. De bewoners die in de avonduren niet thuis waren geweest, bemerkten bij thuiskomst dat er bij hen was ingebroken. Vermist worden een videocamera en geluidsapparatuur. De daders waren binnengekomen door het forceren van een bovenlicht. (06-119764)

Verdachte van mishandeling aangehouden
MEPPEL Op de Stationsweg is maandagmiddag een 18-jarige inwoonster van Meppel aangehouden voor mishandeling. Zij had op het station een 16-jarige inwoonster van Elim geschopt en aan de haren had getrokken. Niet geheel duidelijk is wat de aanleiding is geweest voor deze mishandeling. De verdachte is verhoord en heeft een dagvaarding meegekregen. (06-119645)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag.
Tel. 0592-452052 of 06-51 52 8156.