AutoRai

Mercedes-Benz SLK-Klasse in Season Edition

(3/7/2006)
Zoân twee jaar na de presentatie van de nieuwste generatie van de Mercedes-Benz SLK-Klasse staat de compacte roadster nog steeds volop in de belangstelling. Er werden al meer dan 100.000 autoâs van dit type afgeleverd. Het afgelopen jaar leverde met 56.400 verkochte eenheden zelfs een absoluut record in de historie van de SLK-modelreeks op.
Met een marktaandeel van 22 procent in 2005 is de SLK-Klasse wereldwijd de nummer één in zijn marktsegment. Maar ook op andere fronten scoort de SLK-Klasse goed.

Zo wees een recent onderzoek in de aero-akoestische windtunnel van de Universiteit van Stuttgart uit dat de SLK-Klasse met zijn Variodak het beste geluidscomfort in zijn klasse biedt. Omdat het Variodak windgeruis beter isoleert dan een stoffen cabriodak, ligt het geluidsniveau in het interieur bij gesloten dak bij een snelheid van 140 km/u tot zes decibel lager dan bij andere cabrioâs. Daarmee is de geluidssterkte gehalveerd.

Het Variodak is een uitvinding van Mercedes-Benz die sinds 1996 op de SLK-Klasse wordt toegepast. Het dak biedt alle voordelen van een vaste hardtop en is tegelijkertijd zo flexibel als een stoffen vouwdak. Het volledig openen of sluiten, waarmee de auto van cabrio tot coupé of andersom wordt getransformeerd, neemt slechts 22 seconden in beslag. Het Variodak komt uit de bagageruimte, scharniert naar voren en sluit zich over het interieur. Zo worden de inzittenden optimaal tegen weer en wind beschermd. Voor nog meer comfort levert Mercedes-Benz op de SLK-Klasse de unieke verwarmingsfunctie AIRSCARF, die met een druk op de knop ervoor zorgt dat warme lucht vanuit de hoofdsteunen wordt geblazen en zo uw nek heerlijk verwarmt. Hiermee kan ook bij lagere temperaturen met open dak worden gereden.

Het leveringsprogramma start met de Mercedes-Benz SLK 200 KOMPRESSOR, tevens het populairste model in de SLK-reeks. Nagenoeg de helft van alle verkochte SLKâs wordt geleverd met de 120 kW/163 pk sterke 1,8 liter viercilindermotor. Dit model kost in Nederland ⬠51.700. Het daaropvolgende model is de SLK 280, voorzien van een drieliter V6-motor met een output van 170 kW/231 pk. De SLK 280 kost ⬠59.950. De SLK 350, die ⬠66.950 kost, heeft een 3,5 litermotor met een vermogen van 200 kW/272 pk. Topmodel van de reeks is de SLK 55 AMG, die wordt aangedreven door een 5,4 liter grote V8-motor en een vermogen heeft van 265 kW/360 pk. Deze uitvoering kost ⬠102.000.

Op basis van de populaire SLK 200 KOMPRESSOR is er nu bovendien een aantrekkelijk geprijsde Season Edition. Deze wordt geleverd met de genoemde AIRSCARF-functie, stoelverwarming, lederen bekleding en metallic lak. Normaal gesproken vertegenwoordigen deze opties een bedrag van ⬠3.867, maar als Season Edition worden ze geleverd voor ⬠1.450. Een voordeel van ruim ⬠2.400, wat de keuze voor dit model nog makkelijker maakt.

Alle genoemde prijzen zijn consumentenprijzen, inclusief BTW en BPM.

BedrijfsautoRAI.nl