Rechtbank Leeuwarden


Besluit over schapenschuur op Ameland vernietigd

De bestuursrechter heeft een besluit van het gemeentebestuur van Ameland over bezwaren die zijn ingediend tegen de bouwvergunning voor een schapenschuur, vernietigd. Zowel de bouwer als een omwonende hadden beroep aangetekend tegen het besluit op bezwaar. Beide beroepen zijn gegrond verklaard. Burgemeester en wethouders hebben formeel onjuist gehandeld, omdat over het wel of niet verlenen van de bouwvergunning geen beslissing is genomen. Aldus de uitspraken van 6 maart 2006, die te benaderen zijn via de links onderaan de pagina. Burgemeester en wethouders zullen nu opnieuw een besluit moeten nemen over de ingediende bezwaarschriften waarbij ook een nadere beslissing moet worden genomen over de bouwvergunning.

Over de bouw van een schapenschuur op deze locatie (aan het Tjettepad) is eerder een uitspraak gedaan op 3 januari 2005. Klik hier voor die uitspraak.

Nadien is nog een bouwvergunning verleend voor een schapenschuur nabij de Waddenzeedijk, waarover de rechter op 11 oktober 2005 uitspraak deed. Klik hier voor meer informatie.

LJ Nummers

AV3550
AV3551

Bron: Rechtbank Leeuwarden Datum actualiteit: 7 maart 2006 Naar boven