Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerkervener gewond na val van hoogte

Publicatiedatum: 7-3-2006 11:14:54

Nijkerk - Een 72-jarige man uit Nijkerkerveen is maandagochtend in Nijkerk gewond geraakt na een val van ongeveer 4 meter hoogte. De man was op een stelling bezig met werkzaamheden bij een bedrijf aan de Koperslager en zou daarbij van een ladder zijn gevallen. Als gevolg daarvan had de Nijkerkervener vermoedelijk heupletsel opgelopen. De man is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto-inbraken: Niets erin? Niets eruit!

Publicatiedatum: 7-3-2006 11:14:25

Ede - De politie in het district West-Veluwe Vallei heeft sinds 1 maart jl. achttien aangiftes binnen gekregen van inbraken in auto's. Zo werden er auto-inbraken gepleegd in Nijkerk (drie keer), Kootwijkerbroek (twee keer), Wageningen (drie keer), Stroe (twee keer), Renkum/Oosterbeek (twee keer), Kootwijk, Lunteren en Voorthuizen (drie keer). Daarbij bleek dat de daders vaak op navigatieapparatuur en autoradio/Cd-spelers uit waren. Autobezitters blijken deze waardevolle goederen geregeld in hun auto's achter te laten, waardoor autokrakers hun kans schoon zien. De politie adviseert dan ook om vooral geen waardevolle goederen in hun auto's achter te laten. Neem verwijderbare frontjes van autoradio's en navigatieapparatuur mee naar binnen. Ook de aanwezigheid van houders voor navigatieapparatuur is voor autokrakers vaak een aanwijzing dat er zulke apparaten in de auto kunnen liggen. Men doet er daarom goed aan ook deze niet zichtbaar achter te laten in de auto.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na vernieling bij geluidsoverlast
Publicatiedatum: 7-3-2006 11:13:49

Wageningen - De Wageningse politie heeft maandagochtend een 52-jarige man uit die stad aangehouden wegens vernieling. De man wordt ervan verdacht de ruit van de voordeur van zijn buurman te hebben ingeslagen nadat die geluidsoverlast zou hebben veroorzaakt. De buurman van de verdachte Wageninger, een 54-jarige man, had tegenover de politie verklaard dat hij rond kwart over zeven 's ochtends zijn computer had aangezet om muziek af te spelen. Plotseling had hij een klap gehoord en bleek de ruit van zijn voordeur te zijn ingeslagen. Voor de deur zou de buurman hebben gestaan, aldus zijn verklaring. Gewaarschuwde agenten hielden daarop de 52-jarige Wageninger aan. De man bleek ook een verwonding te hebben opgelopen. Hij erkende bij zijn buurman aan de deur te zijn geweest maar dat er op bellen niet werd gereageerd. Toen zou hij op de deur gebonsd hebben waarna de ruit sneuvelde. Justitie besloot de 52-jarige Wageninger te dagvaarden. De man is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bestuurders met drank op tegen de lamp gelopen

Publicatiedatum: 7-3-2006 11:13:17

Ede/Otterlo - In Ede en Otterlo zijn maandagavond twee drankrijders tegen de lamp gelopen. Op de Harskamperweg in Otterlo greep een getuige in en belette een 30-jarige automobilist uit het Brabantse Uden verder te rijden. De getuige was het rijgedrag van de Udenaar opgevallen nadat die hevig slingerend over de weg zou hebben gereden. Bovendien zou de man tijdens het rijden enkele stoepranden hebben geraakt. Op het terrein van een benzinestation reed de getuige de Udenaar klem, nam hem zijn autosleutels af en waarschuwde de politie. Die hield de Udenaar aan. Bij de Brabander werd later een alcoholpromillage gemeten van twee promille (bijna vier keer de norm). Bij de aanhouding van de Udenaar ontdekten de agenten ook nog dat de auto waarin hij had gereden gestolen was. Bovendien bleek de man nog gezocht te worden voor een ander misdrijf en bleek hij voor ruim 400 euro aan onbetaalde boetes te hebben openstaan. De man zit nog vast. Op de Laan der Verenigde Naties in Ede betrapte surveillerende agenten een 27-jarige man uit die stad. De man ontkende gereden te hebben en was kort nadat hij tot stoppen was gemaand gevlucht. Agenten wisten de man echter te achterhalen waarna hij werd aangehouden. Bij de Edenaar werd een promillage gemeten van 1,69 (ruim drie keer de norm). Het rijbewijs van de man bleek al eerder ongeldig te zijn verklaard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 7-3-2006 11:12:39

Ede - Door politie en verkeershandhavingsteam zijn maandag op verschillende wegen in het district West-Veluwe Vallei verkeerscontroles gehouden. Hieronder een overzicht: In Oosterbeek werd tussen half elf en twaalf uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Wolfhezerweg. Van de 210 passanten waren er 4 die te hard hadden gereden. Op de Utrechtseweg in Doorwerth werd tussen diezelfde tijdstippen een radarsnelheidscontrole gehouden. Hier waren 7 snelheidsovertredingen het resultaat op een aantal van 960 passanten.
In totaal 13 hardrijders werden er geteld bij een radarsnelheidscontrole in Ede. Dat gebeurde tussen drie uur en half zes op de Rijksweg N224. Tijdens de controle waren 2090 bestuurders de radar gepasseerd.
De politie van Nijkerk controleerde gedurende de middag en avonduren op de Ambachtstraat. Dat leverde in totaal 61 bekeuringen. De meeste bekeuringen waren voor het rijden zonder gordel met 22 stuks. Daarna volgden met 15 stuks het rijden zonder verlichting en 14 keer voor het mobiel bellen tijdens het rijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---