Gemeente Helmond


---

Helmond-Centrum ontvangt Keurmerk Veilig ondernemen

Stadshart voldoet aan alle eisen voor comfortabel en veilig winkelen

Als eerste winkelgebied in Helmond krijgt Helmond-Centrum het Keurmerk Veilig Ondernemen. Het keurmerk wordt toegekend omdat in Helmond-Centrum mensen op een veilige en comfortabele manier kunnen winkelen. Dit veilig winkelen is mogelijk omdat de overheid samen met de winkeliers hard optreden tegen winkeldiefstal, agressie en vandalisme.

Centrum krijgt kwaliteitsimpuls

Het behalen van het keurmerk is onderdeel van het kwaliteitsimpulsproject dat ervoor zorgt dat het Helmondse stadshart een aantrekkelijke plek is voor zowel consumenten, bewoners als ondernemers. Medio maart reikt wethouder B. Houthooft-Stockx (Economische zaken) het keurmerkcertificaat uit aan de voorzitters van de winkeliersverenigingen en het centrummanagement.

Samenwerking belangrijk
Van groot belang om het keurmerk te verkrijgen is dat alle betrokken partijen goede en harde afspraken maken. In Helmond-Centrum is er een samenwerkingsverband -bestaande uit centrummanagement, ondernemers, politie, stadswacht, Falck-veiligheidsdienst en de gemeentelijke veiligheidscoördinator- dat continu werkt aan maatregelen die de veiligheid en het winkelgenot in Helmond-Centrum bevorderen. Op de volgende gebieden wordt actief gewerkt:

* bereikbaarheid en parkeren;

* praktische invulling voetgangersgebied;
* gepast laden en lossen;

* voorkomen overlast hangjongeren;

* bestrijden bedreigingen tegen winkelpersoneel;
* voorkomen en bestrijden zakkenrollen;

* bevorderen openbaar veiligheidgevoel;

* terugdringen winkeldiefstal;

* instellen collectieve winkelontzeggingen.

Landelijk keurmerk

Na het volgen van een grondige en onafhankelijke toetsingsprocedure door het gecertificeerde kwaliteitszorgbedrijf KIWA heeft het ministerie van Justitie besloten om het winkelgebied Helmond-Centrum het Keurmerk Veilig Ondernemen toe te kennen.

---

| |