Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn verwacht 2 miljoen voor verbetering bereikbaarheid

Aanpak verkeer Stedendriehoek

De bereikbaarheid voor verkeer van de stedendriehoek blijft een punt van aandacht. Om op korte termijn de doorstroming en de bereikbaarheid van de stedendriehoek te kunnen verbeteren hebben de regiogemeenten samen met de provincies Gelderland en Overijssel, Rijkswaterstaat en het regionaal bedrijfsleven een inventarisatie gemaakt van knelpunten die relatief snel zijn op te lossen. De maatregelen richten zich op het auto-, fiets- en busverkeer.

Voor Apeldoorn gaat het om de volgende projecten:
* verbetering van de ontsluiting op de N345 ter hoogte van Ecofactorij;

* verbetering van de wegenstructuur in Apeldoorn Zuid (omgeving van de Kayersdijk/A1, Laan van Malkenschoten in relatie tot de ontsluiting van het toekomstig bedrijventerrein Beekbergen);
* verbetering van de doorstroming op de Oost Veluweweg door het vervangen van de rotondes door kruispunten en een betere aansluiting op de rijksweg A50;

* verbetering van de doorstroming van het openbaar vervoer bij de rotonde Arnhemseweg.

Om een goed inzicht in de problematiek te krijgen heeft de regio Stedendriehoek de afgelopen maanden een enquête onder verkeersdeelnemers gehouden en met het regionale bedrijfsleven overlegd. Inmiddels ligt er een technisch rapport op tafel met daarin vijftig knelpunten, waarvan de helft voor 2010 kan worden opgelost. Om deze knelpunten aan te kunnen pakken ontvangt de regio een bijdrage van vijf miljoen euro. Als tegenprestatie verwacht het rijk dat de regio vanuit eigen gelden ook zelf vijf miljoen euro bijdraagt. De betrokken bestuurders hebben reeds een voolopig besluit over de financiering genomen.

Apeldoorn zal naar verwachting circa 2 miljoen euro ontvangen van het rijk. De financiële dekking voor de projecten is vanuit gemeente Apeldoorn al geregeld. Afhankelijk van een definitief besluit en de financiële dekking vanuit de partnergemeenten en de provincies kunnen de knelpunten in de regio worden aangepakt.

Voor het laatst bijgewerkt op: 7-mrt-2006 08:23