Persberichten district Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 07-03-2006

Zes bekeuringen

LOENEN AAN DE VECHT Vijf agenten hielden maandag van 13.30 tot 14.45 uur een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg. In totaal werden zes bekeuringen uitgeschreven waarvan vijf voor het niet dragen van de autogordel en één voor een verlopen APK.

11-Jarige beledigt agenten

OUDEWATER Een 11-jarige jongen uit Oudewater is maandagmiddag door agenten thuis afgezet, omdat hij zijn middelvinger naar hen op stak.

De surveillerende agenten reden omstreeks 16.00 uur langs een schoolplein aan de C. Valeriusstraat en zagen dat de jongen in het bijzijn van zijn vriendjes zijn middelvinger naar de agenten op stak. Toen de agenten hun auto stop zetten, ging de jongen er als een speer vandoor. Hij kon worden achterhaald en werd thuis afgezet om samen met zijn ouders over een passende straf te praten.

Twee gewonden bij aanrijding

ABCOUDE Maandagmiddag raakten twee inzittenden gewond nadat hun auto op een roadblock op de Nieuwe Amsterdamseweg was gebotst.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding dat een 80-jarige man uit Amsterdam met zijn auto op een roadblock was gereden. De man was vermoedelijk door rood gereden, waardoor hij over de roadblock heen reed, die daardoor weer omhoog kwam. De man raakte gewond aan zijn hand en had pijn in zijn borst. Zijn vrouw (leeftijd onbekend) klaagde over pijn op haar hoofd. Beide inzittenden zijn per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd.

Lastige aanhouding

TIENHOVEN Met veel moeite kon maandag een 13-jarige jongen uit Tienhoven worden aangehouden.

Surveillerende agenten zagen de jongen omstreeks 16.25 uur in een auto zitten die over de Oudedijk reed. De agenten wisten dat de jongen gesignaleerd stond voor een bedreiging en dat hij aangehouden moest worden. Ze lieten de bestuurder uit Breukelen stoppen, maar die weigerde in eerste instantie. Toen de auto eenmaal stil stond, ontstond een worsteling omdat een 30-jarige vrouw de 13-jarige jongen probeerde vast te houden om zo te voorkomen dat de agenten hem mee konden nemen. Uiteindelijk kon hij toch worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.