Gemeente Schiedam


Geparkeerde vrachtautos en andere grotere voertuigen niet welkom in wijken en buurten

Bewoners hebben via wijkorganisaties, enquêtes, buurtoverleggen, duidelijk aangegeven overlast te ondervinden van vrachtwagens en grote voertuigen, die in de avond en nacht geparkeerd worden in woonwijken en -buurten. Soms wordt het uitzicht van bewoners ontnomen, soms is de parkeerdruk te groot, soms nemen grote voertuigen meerdere parkeerplaatsen in beslag of passen ze niet in een parkeervak en steken ze gevaarlijk uit over de rijbaan. Verder is het parkeren van grote voertuigen veelal schadelijk voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Aan deze klachten gaan de gemeente Schiedam en de regiopolitie de komende tijd nog meer aandacht besteden. Nog afgezien van de parkeerdruk heeft het gemeentebestuur op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (artikel 2.1.8.), de gehele gemeente Schiedam aangewezen als gebied waar het parkeren van grote voertuigen schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Dit met uitzondering van de industriegebieden s Graveland, Spaanse Polder, Kethelvaart, Nieuw Mathenesse en de Havenstraat, Admiraal de Ruijterstraat, Nieuwe Waterwegstraat en Admiraal Trompstraat.

Door deze uitspraak van 2002 is het verboden om een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren in het aangewezen gebied. Bij overtreding van het verbod kunnen medewerkers van regiopolitie en de licht blauwe brigade een boete van 50,= opleggen. De gemeente heeft vrij recent aan de stadsgrenzen speciale borden geplaatst die bestuurders van grote voertuigen attenderen op deze bijzondere regeling.

Meer informatie over het aangewezen gebied kunt u verkrijgen bij de medewerkers van Verkeer en Vervoer (010) 2465404. Informatie over de handhaving van de maatregel kunt u krijgen bij de licht blauwe brigade (010)2465630 of bij de regiopolitie 0900 8844.