Roadshow Professional aan zet

Avvv

http://www.avvv.nl

Een gezamenlijk persbericht van AVVV, NVVA en Sting

Roadshow Professional aan zet
Verantwoorde zorg door verzorgenden, verpleegkundigen en verpleeghuisartsen

Wat is er nodig om verantwoorde zorg te leveren? De Roadshow Professional aan zet laat beroepsbeoefenaren in de zorg daarover aan het woord tijdens vier inspirerende bijeenkomsten. Deze zijn georganiseerd door beroepsorganisaties AVVV, NVVA, en Sting en adviesbureau E-n-T, in nauwe samenwerking met vier zorginstellingen. De Roadshow Professional aan zet brengt alle professionals bij elkaar die direct betrokken zijn bij de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen: eerstverantwoordelijken, verzorgenden, verpleeghuisartsen, verpleegkundigen, kwaliteits- en opleidingsmedewerkers en managers. Zij kunnen kijken, luisteren, meepraten en ervaringen en ideeën uitwisselen.

Bevlogen verhalen
Op het programma staan bevlogen verhalen over best practices en conclusies van ervaringsdeskundigen, onder wie cultureel antropoloog en auteur Anne-Mei The. Theatergroep Alaska Unlimited zorgt voor een aansprekende en indringende verbeelding van werksituaties. De beroepsorganisaties vertellen hoe zij professionals op de werkvloer praktische ondersteuning gaan bieden bij kwaliteitsverbetering van de zorg, bijvoorbeeld met trainingen, kwaliteitsinstrumenten en implementatiebegeleiding. Onderwerpen die tijdens de Roadshow Professional aan zet aan bod komen zijn onder meer:
- Wat is nodig voor goede communicatie en hoe communiceer jij?
- Hoe geef je cliënten vraaggerichte zorg?

- Wat ga je morgen anders doen? En: wat houd je daar eventueel in tegen?

Data en locaties roadshow
28 maart 2006, 13.30 - 16.30 uur
Mede-organisator: Carint, organisatie voor wonen, welzijn en zorg Locatie: Waterstaatskerk, Deldenerstraat 20, 7551 AG Hengelo

27 april 2006, 13.30 - 16.00 uur
Mede-organisator: Zorggroep Sint Maarten, Mariënbosch
Locatie: Fok 61, 8441 BP Heerenveen

16 mei 2006, 13.30 - 16.00 uur
Mede-organisator: Stichting WWZ, Zorgcentrum Van Wijckerslooth Locatie: Van Wijckersloothplein 3, 2341 BB Oegstgeest

18 mei 2006, 13.30 - 16.00 uur
Mede-organisator: Thuiszorg Noord-Limburg (STNL)
Locatie: Venlo. De precieze locatie staat binnenkort op de websites (zie verderop).

Gezamenlijke visie op kwaliteit
De kwaliteit van de zorg is al jaren een veelbesproken kwestie. Naar aanleiding van de soms alarmerende situatie in de verpleeghuiszorg hebben beroepsorganisaties AVVV, NVVA en Sting de handen ineen geslagen. Samen met het ministerie van VWS, cliëntenorganisatie LOC, zorgverzekeraars, de inspectie gezondheidszorg en koepelorganisaties Arcares en Z-org formuleerden zij normen voor verantwoorde zorg en een toetsingskader daarvoor. Ook werken ze samen in het Deltaplan ouderenzorg, het landelijke programma om de normen en het toetsingskader in te voeren.
Kijk voor meer informatie op: www.avvv.nl, www.verpleeghuisartsen.nl of www.sting.nl.


---------------------einde persbericht------------------------

Noot,