Politie Zuid-Holland-Zuid

07/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 07-03-2006 o Persberichten District I

INBREKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op maandag 6 maart is een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man had spullen gestolen vanuit een woning aan de Grafelijkheidsweg. De 47-jarige bewoner was ten tijde van de inbraak de hond aan het uitlaten. Toen hij terugkwam, merkte hij dat er geld, een tas en een mobieltje weg waren. Even daarvoor had de man toen hij zijn hond uitliet een verdacht persoon gezien met een grote tas een slaapzak op zijn rug. De man twijfelde geen moment en liep direct naar buiten. Aan de Gallieleilaan trof de man de inbreker aan. In de tas zaten de gestolen spullen. Passanten hebben de politie gebeld. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

GESTOLEN AUTO
DORDRECHT Op maandagavond 6 maart is een 44-jarige man uit IJsselstein aangehouden. Politieagenten zagen op het industrieterrein Krabbepolder aan de Jacobus Lipsweg een personenauto staan, die bij navraag gestolen bleek te zijn in Oostenrijk. De bestuurder bleek bij een bedrijf in de buurt werkzaam te zijn en kon geen duidelijke verklaring geven hoe hij aan de auto was gekomen. Hierop is de bestuurder aangehouden.

DIEFSTAL FIETS
DORDRECHT Op dinsdagmorgen 7 maart zijn vier mannen aangehouden; een 18-jarige man, twee mannen van 19 jaar en een 22-jarige man, allen afkomstig uit Dordrecht. Bij de politie was de melding binnengekomen dat drie jongens op de Groen van Prinsterenweg een fiets aan het stelen waren. Op de Colijnstraat trof de politie vier jongens aan met een fiets. Bij navraag bij de meldkamer bleek dat de fiets als gestolen geregistreerd stond. Het slot van de fiets werd op de Groen van Prinsterenweg gevonden. Alle vier de manen zijn verhoord. De politie onderzoekt de zaak.