Politie Zuid-Holland-Zuid

07/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 07-03-2006 o Persberichten District II

AANHOUDING
GORINCHEM- Op maandag 6 maart is een 27-jarige man (woonplaats onbekend) aan de Nieuwe Wolperensedijk aangehouden. De man hield zich samen met een tweede persoon verdacht op bij een carpoolplek langs de rijksweg A27. Toen ze politie zagen, renden ze hard weg in de richting van de Merwedebrug. Even later kon de verdachte man aan de hand van het signalement door agenten worden aangehouden. De man kon zich niet legitimeren en hij wilde zijn identiteit niet bekend maken. De verdachte is in verzekering gesteld. Later bleek dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Krinkelwinkel. De politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN MET ONTZEGGING
LEERDAM Op dinsdag 7 maart is een 36-jarige man uit Leerdam aangehouden op de Jeekelstraat. De man bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben tot augustus 2006. Daarop werd hij aangehouden. De man is na verhoor heengezonden. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

TE VEEL GEDRONKEN
ARKEL Op dinsdagmorgen 7 maart is een 52-jarige man uit Arkel op de Koningin Wilhelminastraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 475 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De man is beginnend bestuurder en voor hen ligt de grens van invordering op 350 ug/l.

HENNEPPLANTAGE
GIESSENBURG Maandag 6 maart heeft de politie een hennepplantage aangetroffen in een loods aan de Peursumseweg. In de hennepplantage werden 739 planten aangetroffen. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. De hennepplanten en alle apparatuur zijn vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

VEKEERSONGEVAL LETSEL
GROOT-AMMERS Op maandagmiddag 6 maart is een 14-jarige jongen uit Groot-Ammers bij de pont aan het Schoonhovenseveer gewond geraakt. De 14-jarige jongen was met zijn fiets in botsing gekomen met een andere fietser (leeftijd onbekend) en van zijn fiets afgestapt. Terwijl de jongen stil stond, reed een passerende bedrijfsauto, bestuurd door een 50-jarige man uit Arkel de pont af. Hierbij reed hij over de enkel van de jongen heen. In het ziekenhuis bleek dat de enkel gebroken is.