Persberichten district Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 07-03-2006

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft maandag tussen 13.00 en 15.00 een verkeerscontrole gehouden op de Koningsweg en de Pimpelmees in Soest. Daarbij werden elf bekeuringen uitgeschreven. Eén automobilist werd bekeurd op basis van de nieuwe regels voor kinderzitjes die 1 maart jongstleden van kracht werden. Twee droegen geen gordel, vier bestuurders hadden geen kentekenbewijs bij zich, twee geen rijbewijs en twee bestuurders reden te hard.

Alcoholcontrole

SOESTDIJK/BAARN De politie heeft maandagavond een alcoholcontrole gehouden op de Amsterdamsestraatweg tussen Baarn en Soestdijk. Tijdens de controle tussen 20.00 en 21.30 uur moesten 69 bestuurders blazen. Twee hadden te veel gedronken.

Een 65-jarige Soester bleek bij de ademtest op het politiebureau een alcoholgehalte te hebben van 350 ug/l. Een 44-jarige automobilist van Huizen had een alcoholgehalte van 345 ug/l had. Beiden kregen een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Verder werden bekeuringen uitgedeeld aan een bestuurder die geen geldig rijbewijs had en een weggebruiker van wie de verlichting niet in orde was.