Persberichten district Eemland zuid, 11.55 uur

Utrecht, 07-03-2006

Aangehouden na vernieling

AMERSFOORT Vijf jongens in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar, afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk en Amersfoort, zijn maandag aangehouden na vernieling van een ruit van een schoolgebouw aan de Paladijnenweg.

Omstreeks 11.45 uur sneuvelde een ruit van de school. Buiten stond een grote groep jongeren van een nabijgelegen school. De vijf werden even later op hun school aangehouden. Een 16-jarige Bunschoter bekende een steen te hebben gegooid. De anderen stelden alleen met sneeuw en ijs te hebben gegooid. De politie hield het op openlijke geweldpleging. De jongens zijn na verhoor naar huis gestuurd. De politie bekijkt nog hoe de zaak kan worden afgedaan.

Bewoner sluit inbreker op

WOUDENBERG Een bewoner van de Zeisterweg in Woudenberg heeft maandag 28-jarige inbreker uit Zeist aangehouden en opgesloten in zijn garage.

Omstreeks 14.55 uur kwam de bewoner van de woning thuis en trof daar de Zeistenaar aan. Die bleek het zich gemakkelijk te hebben gemaakt: een kopje koffie stond klaar, een sigaret lag bij de haard. Ook droeg hij kleding van de bewoner.

Een deur naar de bijkeuken bleek met grof geweld opengebroken. Met behulp van een buurman heeft de bewoner de inbreker in de garage opgesloten in afwachting van de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Getuigen gezocht van beroving

AMERSFOORT Een man uit Amersfoort is maandagmiddag op de Hooglandseweg-Zuid beroofd van zijn mobiele telefoon.

Het slachtoffer liep op straat te bellen. Op het moment dat hij zijn gesprek had beëindigd, trok een nog onbekende jongen de telefoon uit zijn hand en ging er vandoor. De Amersfoorter ging nog achter zijn berover aan, maar werd ingehaald door een bromfietser bij wie de dief achterop sprong.

De dader van de beroving is een jongen van 17 tot 20 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Van de bromfietser is niets bekend.

De politie zoekt getuigen van dit voorval. Mensen die informatie hebben die de politie kan helpen bij het onderzoek, wordt verzocht te bellen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 8844.

Winkeldievegge gepakt

AMERSFOORT Een 30-jarige Amersfoortse is maandagmiddag bij een winkel op de Utrechtsestraat omstreeks 16.00 uur betrapt op diefstal van twee spijkerbroeken. De politie nam de vrouw over van de beveiliging. Uit het verhoor van de verdachte bleek dat ze nog drie winkeldiefstallen had gepleegd bij dezelfde winkel. De vrouw is in verzekering gesteld.

Meisje op hoofd geslagen in winkel

AMERSFOORT Een 12-jarig meisje uit Amersfoort heeft maandag aangifte gedaan bij de politie van mishandeling. Omstreeks 16.15 uur werd ze in een winkel aan de Utrechtsestraat door een nog onbekende jongen aangesproken, waarna ze met een voorwerp op haar hoofd werd geslagen. Vervolgens meldde het meisje het voorval aan een medewerker van de winkel, die haar moeder waarschuwde.

De jongen was circa 12 of 13 jaar oud, 1.60 meter lang, met kort zwart haar en hij droeg donkere kleding. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 - 8844. Anoniem bellen kan ook, naar M: 0800-7000.

Getuigen gezocht van straatroof

AMERSFOORT Een man uit Amersfoort heeft maandag aangifte gedaan van beroving afgelopen weekend.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zou de man op de Langegracht zijn beroofd door drie jonge mannen. Daarbij werd hij geslagen. Zijn belagers gingen er met enkele waardevolle bezittingen vandoor richting Lieve Vrouwenkerkhof.

Het gaat om drie mannen met een licht getinte huidskleur. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid: 0900 - 8844. Anoniem bellen kan ook, naar M: 0800-7000.